TRT’nin Pandemi Önlemleri

07.09.2020 17:50

TRT’nin Pandemi Önlemleri

TRT’de vaka sayısı artışıyla ilgili olumsuz algı oluşturmaya yönelik haberler ortaya atılmaktadır. Konuya ilişkin Birlik Haber-Sen Yönetimi, kurum yetkilileriyle görüşerek gerçekleştirilen çalışmalar hakkında istişarelerde bulunarak personeller için süreç boyunca gerçekleştirilen çalışmalar üzerine bilgiler almış ve fikir alışverişinde bulunulmuştur.

TRT’de, salgın süreci başladığından bugüne; İnsan Kaynakları tarafından yapılan bilgilendirmeler, salgın sürecinin yönetimine ilişkin oluşturan komisyon kararları ve bizzat TRT Genel Müdürü İbrahim EREN’in yaptığı paylaşımlarla kurumsal düzeyde salgın sürecini başarılı şekilde yönetmeye çalışılmıştır. Bu anlamda kamu yayıncılığı sorumluluğunu yerine getirirken en az sayıda personel ile işleri yürütme, evde çalışma imkanı ve sağlanan diğer kolaylıklarla personelin sağlığının korunmasına azami düzeyde dikkat edilmiş ve gerekli tedbirlere özen gösterilmiştir.

Çalışanların sıhhati için hep toplu çalışma ortamlarında hem de kurum dışındaki çalışma sahalarında ortaya konulan çaba TRT çalışanları adına dikkate değer bir öneme sahiptir. Ayrıca kurumsal düzeyde bazı uygulamaların yapılmasına ihtiyaç duyulursa kurumsal olarak da bunların yapılması hepimizin sağlığı açısından önemlidir. Hal böyleyken böylesine hassas bir süreci suistimal etmeye yönelik, iyi niyetten yoksun haberlere karşı biz Birlik Haber Sen olarak çok başarılı yürütülen bu süreçte Kurum yönetimimizi ve aldıkları kararları desteklediğimizi belirtmek isteriz.

Bu süreci çeşitli nedenlerle suistimal etmek isteyenleri de kınıyoruz. Personelimizin sağlığı ve TRT’nin kesintisiz işleyişi için hep birlikte dayanışma içinde bu süreci atlatmaya yönelik tüm çalışanlarımızı tedbirleri uygulamaya davet ediyoruz. Sürecin başından bu yana gösterdikleri gayret ve personeli sağlığını en üst noktada korumayı kendilerine ilke edindikleri için TRT Genel Müdürü İbrahim EREN’i, Genel Müdür Yardımcılarını, yönetim kademesinde görev alan yetkileri ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.