TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ

01.08.2015 20:31

TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ

 

Sendikamız Birlik Haber Sen’ in ilk kez katıldığı ve imzaladığı 14 Ağustos 2013 tarihli ve 28735 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 Yıllarını Kapsayan 2.Dönem Toplu Sözleşmenin, “Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme” kazanımlarının çalışanlara yansıması 2014 yılının ilk ayından itibaren görülecektir..

Değerli PTT personelleri; Birlik Haber Sen 4688 sayılı sendikalar kanunu çıktıktan sonra yapılan toplu görüşmelerde ve daha sonraki Toplu Sözleşme görüşmelerinde ilk kez 2013 yılında masaya oturdu.

Yıllardır bu masaya oturup da boş kalkanlara rağmen PTT kurumunda personellerin yaşadığı sıkıntıları yerinde tespit ederek 2013 yılı toplu sözleşmelerinden önce tüm personele bir kitapçık ile çalışmalarımızı duyurduk. Yaptığımız çalışmalarda ve Toplu Sözleşme görüşmelerinde bu sıkıntıların çözümü için ciddi mücadeleler verdik. 

Ancak masadan yıllarca hiçbir şey alınmadığı için sorunlar ve problemler bir dağ gibi karşımıza çıktı bütün bu yüke rağmen ilklerin sendikası olan Birlik Haber Sen; Posta Dağıtıcılarına Tayın Bedeli adı altında Yemek Yardımı ( 160,00 TL ),  Gişe Personeline Ek Ödeme ( 50,00 TL ), Araçla Dağıtım Yapan Personele Ek Ödeme ( 50,00 TL ), Toplu Taşıma Araçlarından Ücretsiz Yararlanma v.s. bir çok kazanımı siz çalışanlar için elde etti.

Bu doğrultuda yazımızın ekinde de görüleceği üzere Posta ve Telgraf teşkilatı Anonim Şirketi 27/12/2013 tarih ve 13874 sayılı Genelge ile Toplu Sözleşme Kazanımlarımızın çalışanlara verilmesi için duyuruda bulundu.

 

Birlik Haber Sen olarak bizler her zaman siz çalışanlar için mücadele edeceğimizi söylemiştik bundan sonrada bu söylemimizi yerine getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğimizi bilmenizi ister sizlere başarılar dileriz.   

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR