PTT VE TRT PERSONELİNİN DİKKATİNE

01.08.2015 20:31

PTT VE TRT PERSONELİNİN DİKKATİNE

 

Sayın Haberleşme İşkolu çalışanları;

 

Birlik Haber Sen Genel Başkanı Sayın Şinasi GÜLCÜOĞLU, TRT Şube Başkanı Yakup ÖZMEN, Ankara 4 nolu Şube Başkanı Ünal ÖZDEMİR ve TRT Personeli Yasin GÜLÜNAY, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci AĞBAL’ ı makamında ziyaret etti.

 

Yapılan görüşmede Birlik Haber Sen Genel Başkanı Sayın Şinasi GÜLCÜOĞLU, PTT ve TRT çalışanlarının Maliye Bakanlığını ilgilendiren problemlerini iletti.

 

Birlik Haber Sen Genel Başkanı Sayın Şinasi GÜLCÜOĞLU;

 

1 – PTT’ DE İDARECİ OLARAK ÇALIŞIPTA 666 SAYILI KHK’ DAN YARARLANAMAYANLARIN ÇIKARILMASI DÜŞÜNÜLEN EK YPK KARARINA DAHİL EDİLMESİ,

 

2 - 399 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME EKİ II SAYILI CETVELE TABİ PERSONELİN GELİR VERGİSİ MATRAHININ DÜŞÜRÜLMESİ VE KIDEM ÜCRETLERİ ORANLARININ YENİDEN DÜZENLENMESİ;

 

3 – PTT ‘DE ÇALIŞAN VE 2011 YILINDA ÇIKARILAN YPK KARARINDAN YARARLANAMAYAN PERSONELLER İÇİN EK YPK KARARI ÇIKARILMASI,

 

4 - PTT VE TRT ÇALIŞANLARINA FİİLİ HİZMET ZAMMININ UYGULANMASI,

 

5 -  HABERLEŞME ÇALIŞANLARININ İŞ YÜKÜ AĞIRLIĞINA GÖRE EK TAZMİNAT, BÜYÜK ŞEHİR FARKI, KİRA, YOL, YEMEK YARDIMI YAPILMASI VE YILDA İKİ İKRAMİYE ÖDENMESİ,

 

6 - 399 SAYILI KHK’YA GÖRE PTT’DE ÇALIŞTIRILAN SÖZLEŞMELİ PERSONELİN ÖZLÜK HAKLARI İLE BİRLİKTE KADROYA ALINMASI,

 

7 - TRT ‘DE ÇALIŞAN SÖZLEŞMELİ PERSONELİN KADROYA ALINMASI,

 

8 - TRT ‘nin 631 SAYILI KHK KAPSAMINDA OLMADIĞINA DAİR MAHKEME KARARLARININ UYGULAMAYA KONULMASI, hususlarında taleplerini iletti.

 

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Sayın Naci AĞBAL ise;

 

Kendisine iletilen sorunların farkında olduklarını sözleşmeli personeller için Ek YPK kararı çıkarılacağını, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için bir çalışmanın var olduğunu Maliye Bakanlığı açısından bir problem olmadığını, PTT’ deki idarecilerin mağduriyetinin giderilmesi için ise talebimiz doğrultusunda çalışmanın başlatılacağını ve diğer iletilen konularla ilgili olarak ta yazımızın ekinde sunduğumuz dosyanın da incelenip yardımcı olmaya çalışacaklarını belirtti.

 

Değerli dostlar Birlik Haber Sen olarak sorunların farkındayız ve bu sorunların çözümü için ulaşabildiğimiz her yere ulaşıp, gerekli bilgilendirmeleri yapıp, olumlu sonuçlar almaya çalışıyoruz.

 

Son zamanlarda bazı sendikalar tarafından sendikamıza ve yöneticilerimize her türlü platformda sistematik bir şekilde saldırı yapılmaktadır. Bizlere isnat edilen iftira ve yalanlara sadece gülüyoruz. Biz kendimizi biliyoruz ve sadece şunu söylemek istiyoruz; Bu millet için her kim elini taşın altına koyup mücadele ediyorsa Allah Razı olsun. Her kim de yalan ve iftirada bulunuyorsa Allah islah etsin.

 

Not: Maliye Bakanlığına yaptığımız müracaat yazımızın ekindedir.  


İLGİLİ FOTOĞRAFLAR