PTT DE 30.000 TRT DE 7.500 İMZA KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ

01.08.2015 20:31

PTT DE 30.000 TRT DE 7.500 İMZA KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ

 

PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan posta dağıtıcıları fiili hizmet tazminatına ek olarak yıpranma hakkından yararlandırılmamaktadır.

 

Bununla beraber 10 Ocak 2013 günü gecesi TBMM de kabul edilen Kanunla; Milletvekilleri ve dışarıdan atanan Bakanların prim ödeme gün sayılarına, çalışma sürelerinin her 360 günü için 90 gün fiili hizmet süresi zammı eklenmiştir. Böylece, Milletvekilleri her 4 yılda, 1 yıl fazla çalışmış sayılarak, bu süre 5 yıl olarak hesaplanacak.

Aynı zamanda TRT Genel Müdürlüğü bünyesinde 826 kişi Yapımda ve Yayında sözleşmeli personel olarak çalıştırılmaktadır.

 

TRT Genel Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 20 yıl öncesinde yevmiyeli ve makbuzlu eleman olarak çalıştırılmaya başlanan bu personeller 2002 yılında isimleri değiştirilerek İşçi Sayılmayan Geçici Personel ismini aldılar bu çalışanlar Yayında ve Yapımda görev almaktaydılar yılın 11 ayı çalışıp 1 ay çıkış almakta o bir ayı ise ücretsiz olarak çalıştırılmalarına devam edilmekte idi. 2008 yılında çıkan TRT yasası ile TRT’ deki bu personellerin isimleri Sözleşmeli Personel olarak değiştirildi.

 

Süreç bu şekilde devam ederken 16 Nisan 2011 tarihinde Memur Sen Konfederasyonunun 4. Olağan Genel Kurulunda Sayın Başbakanımız Kamuda çalışan tüm sözleşmeli personellere kadro verileceğini kanuni düzenleme yapılması gerekir ise kanuni düzenlemeleri yapacaklarını belirtmişlerdi.

 

Devam eden süreç içerisinde Kamuda çalışan sözleşmeli çalışanların büyük kısmı kadroya geçirilmiş olmasına rağmen maalesef arada geçen süre içerisinde TRT’ de görev yapan sözleşmeli personeller kadro alamamıştır.

 

Bu nedenlerle PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Posta Dağıtıcılarının fiili hizmet tazminatlarını ( Yıpranma Hakkı ) Milletvekillerinde olduğu gibi alabilmeleri ve TRT Genel Müdürlüğü’nde görev yapan Sözleşmeli Personellerin kadroya geçirilmelerinin sağlamak için 16 Ocak Çarşamba günü saat 10: 30’ da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Genel Başkanımız Şinasi Gülcüoğlunun başkanlığında Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, PTT ve TRT’ de görev yapan posta dağıtıcıları ve TRT personellerinin katıldığı basın açıklaması yapıldı.

 

Genel Başkan Şinasi Gülcüoğlu; yaptığı konuşmada; Devletin Posta dağıtıcılarının yıprandığını kanunla sabitleyip 55 yaşında emekliye ayırıyor olduğuna göre Milletvekillerinde olduğu gibi çalışmış oldukları her yıla 90 gün ilave edilerek ortaya çıkan yıl üzerinden emekli olmalarının sağlanmasını, Eğer Posta dağıtıcıları yıpranmıyor ise diğer devlet memurlarında olduğu gibi isteklerine bağlı olmak şartı ile 65 yaşına kadar çalışmalarına imkan verilmesini,

 

TRT’de görev yapan sözleşmeli personellerin ise sayılarının 826 (Pozisyon sayısı toplam 921) olduğunu ve bu personellerin Anılan Kanunun 50 inci maddesinin (g) bendinde yer alan Kadro Karşılık Gösterilmek suretiyle isteklilerin yazılı talepleri doğrultusunda kadroya geçirilmelerini, Kadro Karşılığına geçirilecek bu personelin Kurumda hangi statü ve pozisyonda geçerse geçsin SGK' na prim ödemek suretiyle geçen sürelerin kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilmesine, Anılan personelin herhangi bir sınava tabi tutulmaksızın halen Kurumda fiilen yaptıkları kadrolara atanmalarını istediklerini söyledi.

 

 

Bu doğrultuda PTT Genel Müdürlüğündeki posta dağıtıcılarına yıpranma hakkının verilmesi için 30.000 imza, TRT Genel Müdürlüğündeki sözleşmeli personellerin kadroya alınması için 7.500 imza kampanyası başlattığını, atılan bu imzaları Çalışma Bakanlığı ve Başbakan’a ileteceklerini belirtti.

 

Haberleşme iş kolunun değerli çalışanları Birlik Haber-Sen olarak posta dağıtıcılarının yıpranma hakkı ve TRT de görev yapan sözleşmeli arkadaşlarımızın kadro alabilmeleri için bundan sonra ki süreçte bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi bilmenizi ister çalışma hayatınızda başarılar dileriz.

 

PTT_IMZA_KAMPANYASI_DOKUMANI_ICIN_TIKLAYINIZ.doc

 

PTT_BASIN_ACIKLAMASI_ICIN_TIKLAYINIZ.docx

 

TRT_IMZA_KAMPANYASI_DOKUMANI_ICIN_TIKLAYINIZ.doc

 

TRT_BASIN_ACIKLAMASI_ICIN_TIKLAYINIZ.docx