PTT AŞ OLMASIN, İŞ GÜVENCESİNE DOKUNULMASIN

01.08.2015 20:31

PTT AŞ OLMASIN, İŞ GÜVENCESİNE DOKUNULMASIN

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, PTT’nin yapısının değiştirilerek Anonim Şirketi (A.Ş.) yapılmak istenmesine tepki gösterdi. Gülcüoğlu, PTT’nin ‘aş’ yapılmasına izin vermeyeceklerini, bu yönde teşkilatla birlikte eylemlilik süreçlerinin hazır olduğunu kaydetti.

 

Konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Gülcüoğlu, “PTT’nin yapısının Anonim Şirket olarak değiştirilmek istenmesi bize korkulu rüya göstermektedir. Çünkü, rüyanın devamında özelleştirmeyi görmekten korkuyoruz. Özelleştirmeyle birlikte taşeronlaşmaya kapı aralanarak ucuz iş gücü tercihi sonucu kalite düşmesine sebep olunacaktır. Yıllardır güvenin temsili olan PTT hizmetlerinde kalitenin düşmesi de kabul edebileceğimiz bir durum değildir” dedi.

 

A.Ş., ÖZELLEŞTİRMEYE KAPI ARALAYACAK

 

PTT’nin aynı zamanda en fazla kazanç getiren KİT’lerinin başında geldiğini dile getiren Şinasi Gülcüoğlu, PTT’nin önce yapısının değiştirilmesiyle kalınmayacağını, ardından özelleştirmeye kapı aralanacağını ifade etti. Özelleştirmenin, yeni mağduriyetleri de beraberinde getireceğini kaydeden Gülcüoğlu, “Henüz sözleşmeli personel ve 4/C’li personel sorunları çözülememişken bu sorunlara yenisinin eklenecek olması, çalışanları tedirgin etmektedir. Şunu açık ve net olarak ifade ediyoruz; PTT çalışanlarının iş güvencesine dokunacak her türlü çalışmanın karşısındayız.” şeklinde konuştu.

Yapılmak istenen değişiklikle posta hizmetlerinin rekabete açık hale getirilmesi, serbestleştirilmesi, mali açıdan güçlü ve denetlenebilir bir şirket oluşturulması gibi hedefler öne sürüldüğünü söyleyen Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, bu ideal ve güzel beklentilerin yerini şimdiden başka kaygıların aldığına dikkat çekti.

 

PTT, KAZANDIRIYOR

 

Kendilerinin PTT’nin kimsenin AŞ’ı olmaması, kamu kurumu olarak çalışmalarını yürütmeye devam etmesinden yana olduklarını dile getiren Gülcüoğlu, mevcut haliyle kendisini sürekli yenileyen, güçlenen, hizmetlerine her gün bir yenisini ekleyen PTT’nin verimliliğini olumsuz etkileyecek her türlü uygulamadan vaz geçilmesi çağrısında bulundu.

Genel Yetkili Sendika olarak PTT’nin AŞ olmaması için bu yöndeki girişim ve çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Gülcüoğlu, çalışanların ve kendi seslerine kulak verilmemesi halinde eylemlilik sürecini başlatacaklarını kaydetti.

 

BİZ YAPTIK, OLDU’ DENMESİN

 

Gülcüoğlu, konuşmasında, ‘biz yaptık, oldu’ denecek bir dayatma ile karşı karşıya kalınması halindeki taleplerini ise şu şekilde sıraladı:

 

Çalışanın ve şirket personelinin iş güvencesinin kesin ve net ifadelerle tasarıya eklenmesi, çalışanın emeğinin karşılayacak ikramiye verilmesi, en az ücret alan personele, Memur-Sen Konfederasyonu’nun açıkladığı yoksulluk sınırı olan  2.995,00 TL’den az maaş verilmemesi, tasarıdan ünvan yükselmelerinin önünü kesen maddelerin çıkarılması, emekliliğe hak kazanan personelin tamamının yararlanacağı emekliliğe özendiren teşviklerin verilmesi,  kurumdan ayrılmak isteyen çalışanlara kurum değişikliği hakkının verilmesi.

 

SÖZLEŞMELİLERE KADRO VERİLMELİ

 

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, başta PTT ve TRT olmak üzere kamudaki sözleşmeli personelin sorunlarının çözülmesi ve kadro beklentilerinin karşılanması çağırısında bulundu.

 

BASIN_ACIKLAMASI_METNI_ICIN_TIKLAYINIZ_1.doc

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR