PTT A.Ş. 2021 Yılı KİK Toplantısı Gerçekleştirildi

21.12.2021 17:02

PTT A.Ş. 2021 Yılı KİK Toplantısı Gerçekleştirildi

Toplantı, 4688 sayılı “Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu” nun “Kurum İdari Kurulları” başlıklı 22. maddesi gereğince oluşturulan Kurum İdari Kurulu’nun (KİK) Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda Genel Yetkili Sendika Birlik Haber-Sen ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi yetkililerinin PTT A.Ş Genel Müdürlüğü’nde katılımıyla gerçekleşti.

Birlik Haber-Sen adına toplantıya Genel Başkan Ömer Budak, Genel Sekreter Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Evren Akpınar, Selçuk Erdem, Recep Dağtekin, Cengiz Şişman ve Nihat Gezer katılırken, PTT A.Ş adına Genel Müdür Yardımcısı Cumali Yüksek ve şirketin Daire Başkanlarından oluşan heyet katıldı.

PTT A.Ş. çalışanlarının sorunlarının ve taleplerinin raporlar hazırlayarak sunan Birlik Haber-Sen Heyeti, hizmet kolu çalışanları adına beklentilerini sıraladılar. Gündem maddelerinin başlıklar halinde tek tek incelendiği toplantı da Genel Başkan Ömer Budak başkanlığındaki heyet, görüşülen maddelerin çözümü konusunda PTT A.Ş. yetkilileriyle istişarelerde bulundular.

Toplantıda özellikle,  personel alımı yapılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılması, taşeronlara kadro verilmesi, İHS’li personelin ücretlerine artış yapılması, performans sisteminin revize edilmesi ve skala düzenlemesi yapılması gibi önemli konu başlıkları değerlendirildi.

Görüşmelere dair açıklamalar ve alınan kararlara ilişkin bilgilendirmeler daha sonra yapılacaktır.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR