POSTA DAĞITICILARI YÜRÜYÜŞ YARIŞMASI ANTALYA'DA YAPILDI

01.08.2015 20:31

POSTA DAĞITICILARI YÜRÜYÜŞ YARIŞMASI ANTALYA'DA YAPILDI

Posta dağıtıcıları arasında yapılan ve bu yıl 42. düzenlenecek olan Balkan ülkeleri posta dağıtıcıları yürüyüş yarışması finali ve Milli takım seçmeleri Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde yapıldı. Genel Başkanımız Şinasi Gülcüoğlu, Antalya Şube Başkanımız Mehmet Ali Çoşkun programa katılarak postacılarımızın heyecanlarını paylaşıp, başarı dileklerinde bulundular.

 

Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması için milli takıma seçilmek isteyen postacılar, Antalya'da ter döktü. Erkeklerin 10 bin metre, kadınların ise 5 bin metre yürüdüğü yarışlarda bazı sporcular yarış dışı kalırken, bazıları da bitiş çizgisinde fenalık geçirdi.


Posta dağıtıcılarının katıldığı yarışmada önce kadınlar yarıştı. 5 bin metrelik parkuru tamamlamak zorunda olan bayanlar birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Kıyasıya süren yarışmanın sonunda kadınlarda final kurdelesini göğüsleyen Ankara PTT Başmüdürlüğünden Yeliz Ay Yıldız olurken ikinciliği İstanbul Avrupa yakasından Nesrin Vural, üçüncülüğü de Yozgat bölgesinden Seyhan Yılmaz kazandı. İlk üçe girenlere PTT Genel Müdürü Osman Tural, tarafından madalya ve kupaları verildi. Tural, bu tür organizasyonlarla çalışanların sportmenlik ruhunu geliştirmek ve daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri için düzenlediklerini de ifade etti.

 

YARIŞTA KIYASIYA MÜCADELE YAŞANDI

 

Parkura çıkan erkekler, 10 bin metrelik alanda yürüyüşlerini tamamladılar. Motosikletli bir postacı ise parkur üzerinde sürekli tur atarak, hakemlerin verdiği ceza puanlarını hakem komitesine getirdi. 47 erkek postacının ter döktüğü yürüyüş yarışmasında Bursa PTT Başmüdürlüğünden Kadir Çolak birinciliği göğüsledi. Barış Çankır ikinci, Erdem Vural ise üçüncü oldu. Erkekler 10 bin metrede bazı sporcular oyun dışı kalırken, bazı sporcularda bitiş çizgisinde fenalık geçirdi.

 

Erkekler 10 bin metrede birinci olan Bursa PTT Başmüdürlüğünden Kadir Çolak, "zorlu bir mücadeleydi. Geçen yılda kamptaydım kamp güzel geçmişti. Hiçbir zaman çalışmayı bırakmadım. Posta dağıtıcısıyım mesai bitiminde her gün dışarı çıkıp antrenman yapıyorum. Eşim ve çocuklarım tepki gösteriyor fakat ben sporcuyum. Yürüyüş sporu çok zor bir spor" diye konuştu.

 

Kadınlar 5 bin metrede birinci olan Yeliz Ay Yıldız, "hava sıcak güzel bir yarıştı. Bundan sonra balkan şampiyonasına hazırlanıyoruz" dedi.

 

Yarışma sonunda 42. Balkan ülkeleri yarışlarında Milli Takımda yer alacak 10 erkek sporcu ile ilk 6'ya giren kadınlar Ankara'da kampa girecek.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR