Online Başkanlar Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

19.08.2021 09:22

Online Başkanlar Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Birlik Haber-Sen’in aralıklarla ve düzenli olarak yaptığı Başkanlar Kurulu Toplantısı online olarak Toplu Sözleşme gündemiyle gerçekleştirildi. Video konferansa Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Sekreter Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Recep Dağtekin, Mevlüt Burgaç, Selçuk Erdem, Evren Akpınar, Cengiz Şişman, 81 il teşkilatından oluşan Şube Başkanları ve İl Başkanları katılım gösterdi. Toplantıda 2022-2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin ayrıntıları konuşuldu. Sürecin başından sonuna kadar tün Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen’in el ele vererek güçlü bir şekilde mücadele edildiği vurgulandı.

Toplantıda Karadeniz Bölgesinde yaşanan sel ve ülkenin dört bir yanında meydana gelen yangınlar dolayısıyla geçmiş olsun dilekleri sunularak başladı. Birlik Haber-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri afetlerde ve felaketlerde can verenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediler.

Birlik Haber-Sen olarak, her zaman hizmet kolumuzda yaşanan bütün gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Genel Başkan Budak, PTT A.Ş.’de, TRT’de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında, BTK’da ve RTÜK’ de bu güne kadar birçok kazanım elde ettiklerini vurguladı. 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde de büyük hassasiyetle hareket ettiklerini ifade eden Genel Başkan Budak, tüm kamu çalışanları için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerinin altını çizdiler.

Başkanlar kurulu Toplantısında önemli maddeler üzerinde de ayrıca duruldu. Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen’in Toplu Sözleşme masasındaki ilerlemeleri değerlendirildi. Verilen kararla yapılacak olan Kitlesel Basın Açıklaması hakkında bilgilendirmelerde ve değerlendirmelerde bulunan Birlik Haber-Sen Yönetimi, sürecin hayırla sonuçlanacağından ümitli olduklarını ifade ettiler.

Kurulduğu günden beri, genelde ülkemiz ve milletimiz için mücadele ettiklerini söyleyen Genel Başkan Ömer Budak, özelde ise hizmet kolu çalışanlarının sosyal ekonomik ve özlük hakları için çalıştıklarını dile getirdi. Bu güne kadar hizmet kolu çalışanları için her türlü mücadeleyi göze aldıklarının altını çizen Birlik Haber-Sen Genel Başkanı, yapılması gerekenler konusunda her türlü mücadeleyi göze aldıklarını ve alacaklarını duyurdu.

Şube ve İl Başkanları söz alarak, fikirlerini, taleplerini ve eleştirilerini içeren konuşmalar yaptılar. Birlik Haber-Sen olarak izlenmesi gereken yol haritası birlik içinde ve ortak fikirlerle belirlendi.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR