MEMUR-SEN, 11 HİZMET KOLUNUN 10'UNDA YETKİLİ

01.08.2015 20:31

MEMUR-SEN, 11 HİZMET KOLUNUN 10'UNDA YETKİLİ

Her yıl istikrarlı bir şekilde büyüyen Memur-Sen, bu yıl da gücüne güç kattı. İlgili kurumlarla 15 Haziran’da imzalanan mutabakat metinlerinin sonuçlarına göre Memur-Sen, 2012 yılında 134 bin 975 üyeyi daha bünyesine katarak 650 bin 353 üyeye ulaşırken, 11 hizmet kolunun 10’nunda genel yetkili konfederasyon oldu. 

 

Konuyla ilgili Konfederasyon genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Bu rakamlardan sonra, Memur-Sen, kendisine en yakın ikinci konfederasyona 232 bin 8, üçüncü konfederasyona ise 411 bin 120 üye fark atmıştır. Bu rakamlar şunu göstermektedir; Kamu çalışanları söylenenlere kulak asmamış, kendi hak ve kazanımlarının elde edilmesinde Memur-Sen'i en doğru adres olarak görmüştür” şeklinde konuştu.

 

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve Konfederasyon üyesi sendika başkanlarının da katıldığı toplantıda geçen yıl Memur-Sen’deki yetkili sendika sayısının 7 olduğunu hatırlatan Başkan Gündoğdu, 2012 yılında Birlik Haber-Sen, Büro Memur-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen’in de yetki kazanmasıyla bu sayının 10’a çıktığını belirtti. Üye sendikaların gösterdikleri başarıyı rakamlarla ortaya koyan Gündoğdu, Biz, yaptıklarımızı birileri bilsin, takdir etsin, bizi alkışlasın diye yapmadık. Kuruluşumuzun gayesi, misyonumuz gereği yaptık. Ancak, yaptıklarımızı kamu çalışanları da takdir etti, milletimiz de takdir etti. Her yıl istikrarlı bir şekilde büyüyen Memur-Sen, bu yıl 11 hizmet kolundan 10'unda yetkili olarak büyük bir başarıya daha imza attı. Bu başarıda pay sahibi olan üyemizden şube başkanımıza, genel başkanlarımızdan çalışanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR