KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

18.12.2020 21:00

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU’nun basında yer alan “PTT A.Ş.’de büyük bir dönüşümün hazırlığı içinde” olunduğuna dair yaptığı açıklamasından sonra, PTT A.Ş.’de Genel Yetkili sendika olmamız nedeniyle çalışanlardan gelen sorulara cevaben yapılan açıklamadır.

Öncelikli olarak ifade etmek gerekir ki; korona virüs ve pandemi gündeminin başlangıcından ve pandemiye yönelik tedbir süreçlerinin yasal ve yönetsel çerçeve içerisinde alınmaya başlamasından bu yana, iş yükü iyice artan, üretim ve tedarik zincirinin akamete uğramaması noktasında kurumsal kapasitesini, insan unsurunu en yoğun biçimde kullanan kamu hizmeti ve kurumu bakımından PTT’nin ve PTT personelinin özel bir konumu olduğu artık tüm kamuoyunca tartışmasızdır.

Virüsün bulaşma riskine rağmen personelin pandemi sürecindeki fedakârane çalışmalarını desteklemek ve ödüllendirmek maksadıyla PTT A.Ş.’nin yapmış olduğu 2.000 TL’lik desteği önemli buluyor ve teşekkür ediyoruz.

Sayın Bakanın yaptığı açıklamalar doğrultusunda PTT A.Ş.’de yapılması planlanan dönüşümün bir proje olarak çalışıldığı ve bu çalışmanın henüz sonuçlanmadığı, Sendikamızca bilinmekte ve süreç yakından takip edilmektedir.

Planlanan dönüşümün;

  • 180 yıllık mazisi olan PTT’nin pazar payını artırması,
  • Ulusal ve uluslararası alanda sektörün lideri olması,
  • Ülkemize katma değer kazandırması,
  • Cumhurbaşkanımızın istihdam politikaları kapsamında personel alımı yapılarak istihdamın artırılması,
  • Personelin mali ve özlük hakları bakımından beklentilerinin karşılanması,
  • Personelin kariyer planına dönük takvimin çıkartılması ve en önemlisi iş güvencesinin muhafazasının sağlanması başlıca beklentilerimizdir.

Yukarıda bahsettiğimiz doğrultuda gerçekleştirilecek dönüşüm, PTT A.Ş.’ye katkı sunmakla birlikte fedakârca çalışan PTT personelinin ve sendikamızın da beklentilerini karşılayacaktır.

Bu doğrultuda Sayın Bakanın bahsettiği dönüşümü, titizlikle takip edeceğimizi ve yaşanacak gelişmeler doğrultusunda tavrımızı belirleyeceğimizi kamuoyunun bilmesini ister, saygılar sunarız.