KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN 18 GÜNDE 455 KİLOMETRE YÜRÜDÜ

01.08.2015 20:31

KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN 18 GÜNDE 455 KİLOMETRE YÜRÜDÜ

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan 20 Şubat 2013 günü İstanbul Bakırköy Adliyesi önünden başlattığı kamu çalışanlarının fazla mesai ücretleri, ek ödemeler ve ikramiyelerinin geri verilmesi, 4-C’liler ile sözleşmelilerin kadroya alınması için yürüyüş eyleminin 18 nci gününde Ankara’ya ulaştı. 

 

Eyleme başladığı günden bu güne 455 kilometrelik yolu kar, fırtına, yağmur, çamur demeden aşan Yazgan, Ankara Abdi İpekçi Parkına geldiğinde büyük bir kalabalık ve seğmen ekibi ile karşılandı.


Yapmış olduğu basın açıklamasında yürüyüşünde yol boyunca eşlik eden, arayarak destek veren tüm Memur-Sen ailesine teşekkür etti.


Yazgan “ Esasen emeğin karşılığını verme, hak arama, adalet, kamu vicdanı gibi konular değer sendikacılığımızın düşünsel temellerinde önemli bir yer tutmaktadır. Kutlu yürüyüş eylemimiz genelde memur sendikacılığı, özelde ise Büro Memur-Sen değerler sendikacılığında çok önemli bir duruş ve çok önemli bir dönemeçtir. Çünkü memur sendikacılığı tarihinde kamu çalışanları adına böyle bir yürüyüş ilk defa yapılmıştır. Bu yürüyüş eylemiyle kimi kesimleri şaşkınlığa uğrattığımızın farkındayız. Ancak şaşılacak bir şey yok. Çünkü kamu çalışanlarından aldığımız gücü yine kamu çalışanları için kullanıyoruz ve onların hakları için mücadele veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.


Kamunun iş yükünün fazla mesai yapmadan bitirilemeyeceğini, işlerin bitirilmesi için kamu çalışanlarının fazla mesaiye kalmak zorunda bırakıldıklarını ifade eden Yazgan, “Çalışanlar fazla mesaiye kalıyorsa ücreti de verilmelidir. Fazla çalışma bir emektir, alın teridir. Bu emeğin karşılığı, memurlarımızın alın terinin karşılığı mutlaka verilmelidir. AB’ye girmek için amansız bir mücadele veren iktidar, bizlere fazla çalışmanın ücreti verilmeyen bir Avrupa ülkesi göstersin, bizde fazla mesai ücreti istemeyeceğiz. Ucube anıt nasıl yıkıldıysa, çalışanların haklarını elinden alan bu ucube 666 sayılı Kanun Hakkında Kararname de iptal edilmelidir.  666 sayılı Kanun Hakkında Kararname TBMM ve sendikalar baypas edilerek alelacele hazırlanmış ucube bir kararnamedir. Nihayet kararlılığımızı, haklı mücadelemizi, ayak seslerimizi kamuoyu ve yetkililer duydu. Eylemimiz sırasında fazla mesai ücretlerinin ödenmesiyle ilgili çalışma başlatıldığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından açıklandı” dedi.


Abdi İpekçi Parkında yapılan basın açıklamasına Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çok sayıda Memur-Sene bağlı sendika üyeleri de katıldı.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR