İMZA KAMPANYASINA DESTEK

01.08.2015 20:31

İMZA KAMPANYASINA DESTEK

ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU'NDAN İMZA KAMPANYASINA DESTEK

 

Memur-Sen’in kamuda kılık kıyafet yasağının sona ermesi için başlattığı ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyası, Türkiye genelinde yoğun ilgi görürken, sivil toplum kuruluşları da bir bir desteklerini açıklıyor.

 

Başörtüsü yasağının kaldırılması için 7 yıldır her hafta eylem yapan Ankara İnanç Özgürlükleri Platformu üyeleri,  bu haftaki basın açıklamasını Memur-Sen Genel Merkezi önünde yaptı. Platform üyeleri, Memur-Sen tarafından düzenlenen “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyasına destek verdiklerini açıkladı.

 

Grup adına basın açıklaması yapan MAZLUM-DER Ankara Şube Yöneticisi Soner Kartal, başörtüsüne yönelik uygulanan keyfi yasağın biran önce kaldırılmasını istedi. Kartal, “Çağdışı, keyfi ve darbe ürünü yönetmelik kaldırılmalı. Sadece kamuda değil, Türkiye’deki özel sektör, okullar ve işletmelerde de kıyafet serbestliği getirilmelidir. Hiç kimse inancı doğrultusunda yaşayarak çalışmak istediğinde engellenmemelidir” dedi. Kartal, kampanya süresi boyunca  Memur-Sen’in yanında olacaklarını belirterek, kampanyaya destek vermeleri için herkese çağırıda bulundu. Kartal, “Buradan, Memur-Sen'in başlatmış olduğu ‘Özgürlük İçin 10 milyon İmza Kampanyası’na destek verdiğimizi kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

 

SONUÇ ALINANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

 

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan da kampanyaya desteklerinden dolayı platform üyelerine teşekkür etti. Ankara İnanç Özgürlükleri Platformu’nun yıllardan beri inanç özgürlüğü için mücadele verdiğini hatırlatan Kaytan, “Temel bir hakkın kullanımı için göstermiş olduğunuz kararlılık takdire şayandır. İnanç, kültürel kodlar ve sosyal değerlerimizde önemli bir yeri olan başörtüsü üzerinden uygulanan yasak, aslında bütün hakların gasp edilmesi anlamını taşıyor” dedi.

 

Hiçbir tutarlı gerekçesi olmayan bu anlamsız yasağın sürdürülebilecek bir tarafının olmadığını vurgulayan Kaytan, Danıştay’ın yakın bir zaman önce başörtülü avukatların davalara katılabileceği yönündeki kararın bunun somut örneğin olduğunu kaydetti. Yasağın kaldırılması için Memur-Sen'in üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme çabasında olduğunu belirten Kaytan, “Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsü önündeki engellerin kaldırılması için onlarca eylem yaptık, gerekli birimlerin harekete geçmesi için mücadele ettik” dedi.


Memur-Sen’in bu kararlı tutumumdan hiçbir zaman taviz vermeyeceğinin altını çizen Kaytan, sonuç alınana kadar aynı tutumu sergileyeceklerini kaydetti.  Kaytan, şunları söyledi: “Bu konuda üzerimize düşen her neyse yeri getirecek, inanç ve ifade özgürlüğüne saygı duyulan, herkesin inandığı gibi yaşayabildiği bir Türkiye’nin inşası için çalışmaya devam edeceğiz.”

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR