GÜNDOĞDU; TÜRKÇENİN ÇOCUKLARI DÜNYA BARIŞINA OLAN ÜMİTLERİMİZİ ARTIRIYOR

01.08.2015 20:31

GÜNDOĞDU; TÜRKÇENİN ÇOCUKLARI DÜNYA BARIŞINA OLAN ÜMİTLERİMİZİ ARTIRIYOR

Bu yıl 11 'incisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye'ye gelen öğrencilerden oluşan heyet, Memur-Sen'i ziyaret etti. 

 

Mehmet Akif İnan Solunundaki törende Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Memur-Sen'e bağlı sendikaların Genel Başkanları, yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Gündoğdu, "Bu ülkede barış istedikleri için yeni dünyaya gelen çocuklarına Barış ismini koyanların büyük çoğunluğunun bile barıştan vazgeçtiği  bir ortamda, evrensel ahlak değerlerini bezenen ve Türkçemizle bu değerlere öncülük edenlerin istikrarını önemsiyorum" dedi. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye'ye gelen öğrencilerin yetiştirilmesinin dünya barışına olan inançlarını artırdığını belirten Gündoğdu, Türkiye'de zaman zaman yaşanan ırkçılık hastalığına dünyada artık yer verilmeyeceğine inandığını dile getirdi.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, "Ramazan ve Kurban bayramlarından sonra 11 yıldır yeni bir bayram yaşıyoruz. En önemlisi evrensel barışın tohumları saçılıyor. Barışın dilinde Türkçede o ülkenin liderleri seçiliyor. Bunun arkasında gurbette olan Fethullah Gülen Hocaefendi var.Hazreti Ali Efendimiz'in 'İnsanlar ya sizin dinde kardeşiniz ya da yaratılışta eşinizdir' dediği anlayıştan yola çıkarak, ırkı, cinsi, ülkesi, ideolojisi, dini ne olursa olsun çözüm ortaklığında bir araya gelen paydaşlarımıza dair inancımız artırıyor" dedi.

 

Gündoğdu, "Kendilerini ziyarete gelen 17 öğrenciyi ağırladıklarını ifade eden Gündoğdu, bu öğrencileri Genç Memur-Sen’in temsilcisi ilan ettiğini kaydetti. Gündoğdu, “Bu ülkelerdeki gençlerimizle ülkemizde buluşmaları artırmamız gerektiğini düşünüyorum. Hediyelerini olimpiyatlara geldikleri için değil yeni verdiğimiz yetkiyi Genç Memur-Sen’in dünyadaki temsilcileri olarak takdim edeceğim.” dedi.


Büyük Türkiye'nin büyük kurumlarına güven duyarak çocuklarını emanet eden anne babalara teşekkür ediyorum. Bizim dilimizle dünyaya yayılacak bu güzelliğe nice 11 yıllar diliyorum" diye konuştu.

 

Başkan Gündoğdu, Türkçe şarkı söyleyerek performanslarını sergileyen çocuklara diz üstü bilgisayar hediye etti. Öte yandan misafir öğrenciler de ülkelerinden getirdikleri bazı hediyeleri Gündoğdu'ya sundu.


İLGİLİ FOTOĞRAFLAR