Genel Yetkili Sendika Birlik Haber-Sen’in Toplu Sözleşme Teklifleri Komisyon Toplantısında Görüşüldü

05.08.2021 17:01

Genel Yetkili Sendika Birlik Haber-Sen’in Toplu Sözleşme Teklifleri Komisyon Toplantısında Görüşüldü

Genel Yetkili Sendika Birlik Haber-Sen tarafından hazırlanan Basın, yayın ve İletişim Hizmet Kolu teklifleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda ele alındı. 6 Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında gerçekleştirilen toplantıya hizmet kolu çalışanlarını temsilen Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Sekreter Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç, Selçuk Erdem, Recep Dağtekin, Evren Akpınar, Cengiz Şişman ve Avukat Raşit Yılmaz katıldı.

Kamu İşveren Heyeti tarafındaysa Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK), Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı (BTK), Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen komisyon toplantıları neticesinde raporların oluşturulmasının ardından müzakere sürecine geçilmiş oldu.

Genel Başkan Ömer Budak Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolu tekliflerini Bakanlık heyetine ve ilgili bürokratlara gerekçeleri ile birlikte yapılan sunumla aktardı. Başta hizmet kolu çalışanları olmak üzere tüm kamu çalışanları için önemli bir süreç yürüttüklerini ifade eden Genel Başkan Ömer Budak, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin kamu görevlileri için hayırlı ve verimli geçmesini diledi.

6. Dönem Toplu Sözleşme sürecine Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti adına başkanlık yapan Memur- Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul komisyon toplantısını ziyaret etti. Bir süre çalışmaları takip eden Yalçın, komisyon üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Komisyon Üyeleri ile Genel Yetkili Sendika Birlik Haber-Sen arasında yapılan görüşmede Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Koluna ait teklifler önümüzdeki günlerde müzakere edilmek üzere tasnif edilerek toplantı sonlandırıldı.