EVRENSEL DEĞERLER YÜCELTİLİYOR

01.08.2015 20:31

EVRENSEL DEĞERLER YÜCELTİLİYOR

 

'İNSANLIK AİLESİNİN EVRENSEL DEĞERLERİNİ YÜCELTECEK DESTAN TÜRKÇE YAZILIYOR'

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, insanlık ailesinin evrensel değerlerini yüceltecek destanın Türkçe yazıldığını, bununla iftihar ettiklerini söyledi. Gündoğdu, yapılan hizmetlerin takdire şayan olduğunu da belirterek, emeği geçen herkese yürekten teşekkür ettiğini ifade etti.

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için ülkemizde bulunan bir grup öğrenciyi kabul eden Ahmet Gündoğdu, öğrencileri bilgisayar ile ödüllendirdi. Memur-Sen Konfederasyonu Mehmet Akif İnan Salonu'nda gerçekleşen kabulde, öğrenciler müzik ve şiir dinletisi sundu. Kalabalık bir davetlinin izlediği etkinlik sonrası konuşan Ahmet Gündoğdu, fedakarlığı, adanmışlığı, hilkatte kardeşliğimizi çoğaltmak için bir seferberlik başlatıldığını, bu seferberliğin ise Türkçe'yle yapıldığına dikkat çekti. "Türkçe'yle güzel şeyler de söyleyebilirsiniz, yanlış şeyler de söyleyebilirsiniz" şeklinde konuşan Ahmet Gündoğdu, "Ama söylediğiniz şeyler Mısır'ın Antep'inden, Kuzey Afrika'nın Trabzon'undan, Avrupa'nın Kayseri'sinden, dünyanın İstanbul'undan bize medeniyet değerlerimizin mirası olarak kalan kadim değerleri ve bu değerlerin dünyaya haykırılışını dillendiriyorsa burada Türkçe'den öte bir destan var, ama bu destanın Türkçe yazılıyor olması, Türkçe söyleniyor olması, Türkçe okunuyor olması elbette bizim iftihar ettiğimiz bir gerçek" dedi.

 

İFTİHAR ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Emeği geçen herkesi yürekten kutladığını da ifade eden Gündoğdu, yurt dışında görev yapan öğretmenlerin büyükelçi konumunda olduklarını hatta ülkemizi birçok büyükelçiden daha iyi temsil ettiklerini kaydetti. Büyükelçi ve öğretmen konumundaki bu gönüllülerden Türkiye ve dünyada yaptıkları ve yapacakları bu hizmetlerin daha iyisini hep beklemeye devam edeceklerini de dile getiren Gündoğdu, " Onlarla iftihar etmeye devam edeceğiz. Kim, öğretmene nasıl bakarsa baksın, biz ona dönüp bakmayacağız. Ama, bu eli öpülesi öğretmenlerimizin yetiştirdiği kocaman elçileri görünce dünyanın barış adına, hoş görü adına, insanlık ve insanlık değerleri adına geleceğini daha parlak olacağını duamızla, isteğimizle daha yürekten seslendirebiliyoruz." şeklinde konuştu.

 

İNSANLIĞIN EVRENSEL DEĞERLERİ YÜCELTİLİYOR

 

Dünyanın bir çok yerinde emperyalist güçlerin menfaatleri uğruna, insanların rengine, ırkına, dinine bakarak kategorize ederek değerlendirmelerde bulunduklarını da ifade eden Ahmet Gündoğdu, inançlarına düşman olduğu için milyonları düşman gören anlayışlar karşısında insanlık ailesinin evrensel değerlerini yüceltmek için atılan bu adımların hem bu ülkede, hem  dünyada, hem de ebediyette yankılanacağını belirtti.

Yurt dışında, vatanından ailesinden uzak ülkelerde bu hizmetler uğruna şehit olmuş öğretmenlere ve hizmet sevdalılarına Allah'tan rahmet dileyen Gündoğdu, "Her şeyi göze alarak, maddi yönüne hiç bakmaksızın seferberlik ilan eden öğretmen kardeşlerime ve destek olan bütün adanmışlara yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Programın sonunda öğrencileri bilgisayarla ödüllendiren Ahmet Gündoğdu, daha sonra öğrencilerle birlikte öğle yemeği yedi.

 




İLGİLİ FOTOĞRAFLAR