ESKİŞEHİRDE İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

01.08.2015 20:31

ESKİŞEHİRDE İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Birlik Haber- Sen üyeleri, posta dağıtıcıları için kaldırılan yıpranma hakkının geri verilmesi için imza kampanyası başlattı.


Birlik Haber- Sen Eskişehir şube başkanı Ercan YATTIKALKMAZ,  PTT de görev yapan posta dağıtıcılarına 1980 yılından önce uygulanan fiili hizmet tazminatının daha sonra kaldırıldığını hatırlattı. “Posta dağıtıcıları hizmetlerini yerine getirirken 6 gün çalışmaktadır. Posta dağıtıcılarının çalışmış oldukları her yıla  90 gün ilave edilerek ortaya çıkan yıl üzerinden emekli olmaları sağlanmalıdır.”

 

“Devlet posta dağıtıcılarının yıprandığını kanunla sabitleyip 55 yaşında emekliye ayırıyor olduğuna göre milletvekillerinde olduğu gibi çalışmış oldukları her yıla 90 gün ilave edilerek ortaya çıkan yıl üzerinden emekli olmaları sağlanmalı. Eğer posta dağıtıcıları yıpranmıyor ise diğer devlet memurlarında olduğu gibi isteğe bağlı olmak şartıyla 65 yaşına kadar çalışmalarına imkan verilmelidir.”

 

“Konuyla ilgili başlatılan imza kampanyamız için tüm PTT çalışanlarına sesleniyoruz. PTT Kurumu çalışan sayısı olan 30 bin kişinin imzası için kampanyamızı başlatıyoruz.” Dedi.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR