ESKİŞEHİR PUL SERGİSİ AÇILIŞI

01.08.2015 20:31

ESKİŞEHİR PUL SERGİSİ AÇILIŞI

Genel Başkan Şinasi Gülcüoğlu teşkilat çalışması kapsamında Eskişehir de PTT çalışanlarını ziyarette bulundu. Yapılan ziyaretin ardından, Gülcüoğlu ve Birlik Haber-Sen Eskişehir İl Başkanı Ercan Yattıkalkmaz, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında, "Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Pul Sergisi" törenine katıldı.

 

Eti Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen serginin açılışında konuşan PTT Genel Müdür Yardımcısı Özay Atbaş, pulun tarihi hakkında bilgi verdi. Posta pulunun posta göndermeye yarayan küçük bir kağıt parçası olarak görülmemesi gerektiğine işaret eden Atbaş, "Pulun, kendisi küçük de olsa, temsil ettiği kültür açısından son derece büyük bir öneme sahiptir. Üzerinde ait olduğu ülkenin adını taşıyan posta pulu aynı zamanda o ülke adına söylenmiş bir söz, ifade ve duruş demektir. Pul, tıpkı bayrak, para gibi bir ülkenin bağımsızlık sembolüdür" diye konuştu.

 

Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ise ailesinde PTT çalışanları olduğunu belirterek, pul biriktirme hobisini sürdürdüğünü ifade etti.

 

"Pul gerçekten uluslararası haberleşmenin, bilgi almanın yoludur" diyen Günay, artık mektupla haberleşmenin bırakıldığını ancak pulun kıymetinin unutulmaması gerektiğini bildirdi.

 

Açılış törenine, Vali Yardımcısı Ali Çetin, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen,Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti posta teşkilatı mensupları, PTT çalışanları ve öğrenciler katıldı.

 

Geçmişten bugüne pulların yer aldığı sergide, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan,Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan pul örneklerine de yer verildi. 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR