ERZURUMDA İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

01.08.2015 20:31

ERZURUMDA İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Birlik Haber Sen Erzurum İl Başkanı Abdulhekim Yıldırım, PTT'de görev yapan posta dağıtıcılarına 1980 yılından önce uygulanan fiili hizmet tazminatının daha sonra kaldırıldığını belirterek, 2006 yılında tekrar geri verilen fiili hizmet...

 

 Birlik Haber Sen Erzurum İl Başkanı Abdulhekim Yıldırım, PTT'de görev yapan posta dağıtıcılarına 1980 yılından önce uygulanan fiili hizmet tazminatının daha sonra kaldırıldığını belirterek, 2006 yılında tekrar geri verilen fiili hizmet tazminatının Anayasa Mahkemesince iptale dilmediği halde 5510 sayılı kanunun 40'ncı maddesi 5754 sayılı kanun değiştirilerek kapsam dışı bırakıldığını söyledi.

 

Posta dağıtıcılarının haftanın altı gününde çalıştığını ve her gün binlerce mektubu kilometrelerce yol kat ederek birer birer dağıttığını ifade eden Yıldırım, "Kamu hizmetlerinde diğer çalışanlar bayramlarda yılbaşlarında tatil yaparken posta dağıtıcıları bugünlerde vatandaşlara hizmet vermektedir. Yani diğer kamu çalışanlarından yılda 60 gün 25 yılda ise 4 yıl daha fazla çalışmaktadır. Ekstra verilen ara tatiller hariç bu yüzden bedenleri çabuk yorulmakta ve yıpranmaktadır. Her türlü meslek hastalığına yakalanmaktadır. Bunların başında bel fıtığı, bel fıtığı, topuk dikeni, menüsküs, kemik erimesi ile omuzda ve vücutta fiziki bozuklar gibi hastalıklara yakalanmaktadır.

 

Bu yorucu Tempo sonucunda yıprandıklarını artık iş yapamaz hale geldiklerini kabul ederek memurlarda 65 olan emeklilik yaşını, 5434 Sayılı kanun yürürlüğü devam eden 40. maddesinin (c) bendinde dağıtıcı ve Baş dağıtıcılarının emeklilik yaş haddinin 55 olarak kabul edilmiştir. Kısaca devlet postacıların 55 yaşına geldiklerinde yıprandıklarını kabul edip resmen emekli yapmaktadır" dedi

 

10 Ocak 2013 günü TBMM'de kabul edilen kanunla TRT'de çalışanlar da dâhil sarı basın kartı sahibi gazeteciler ile Milletvekilleri ve dışarıdan atanan bakanların pirim ödeme gün sayılarına, çalışma sürelerinin her 360 gün günü için 90 gün fiili hizmet süresi zammı ekleneceğini hatırlatan Birlik Haber Sen Erzurum İl Başkanı Abdulhekim Yıldırım, "Böylece, gazeteci ve milletvekilleri her 4 yılda, 1 yıl fazla çalışmış sayılarak, bu süre 5 yıl olarak hesaplanacak. Gazetecilik gibi önemli bir mesleği icra eden arkadaşlarımızın bu yıpranma hakkının verilmesini sonuna kadar destekliyoruz. Milletvekillerimize de verilen bu hak ise seçilip geldikleri bölgelerden uzakta, çok yoğun ve stresli çalışma temposu içerisinde olduklarından onlarında yararlanmasına yürekten inanıyoruz. Bizim talebimiz, Devlet posta dağıtıcılarının yıprandığını kanunla sabitleyip 55 yaşında emekliye ayırıyor olduğuna göre milletvekillerinin de olduğu gibi çalışmış oldukları her yıla 90 gün ilave edilerek ortaya çıkan yıl üzerinden emekli olmalarının sağlanması, eğer devlet posta dağıtıcıları yıpranmıyorsa diğer devlet memurlarından olduğu gibi isteklerine bağlı olmak şartıyla 65 yaşına kadar çalışmalarına imkân verilmesi, bu doğrultuda buradan başta çalışma bakanımız Faruk Çelik ve Sayın Başbakanımıza sesleniyoruz. Bugüne kadar söz verdiğiniz üzere devlette kimsenin alacağını bırakmadınız. Posta dağıtıcılarının yıpranma hakkının devletten alacağı olarak görmenizi istiyoruz. Bu konuda posta dağıtıcıların hakkını vereceğine inanıyoruz" diye konuştu.