ERZİNCANDA İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

01.08.2015 20:31

ERZİNCANDA İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Memur-Sen başörtüsdü için imza kampanyasını sürdürüyor


Kamu’da çalışan bayanların başörtü takması konusunda 10 milyon imza toplamak için harekete geçen Memur-Sen üyeleri, imza kampanyasını devam ettiriyor. PTT önünde kurulan stantta, vatandaşların imza kampanyasına destek vermesi isteniyor.


Memur-Sen’ e bağlı Birlik Haber-Sen  il temsilcisi Dursun Karaağaç, yaptığı açıklamada, “1980 darbe anayasası ile kılık kıyafet kısıtlaması getirildi. Kamuda çalışan başörtülü hanımlarla ilgili sorun var. Bu, 21.yy da özgürlüklerin konuşulduğu bir ülkede ayıptır.” Dedi.


Sendika olarak başlatılan 10 milyon imza kampanyasına desteğin günden güne arttığını vurgulayan Dursun Karaağaç, temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için bir çok eylem ve etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti. Savundukları değer ve ilkelerine yönelik dayatmaların her zaman karşısında durduklarını söyleyen Birlik Haber-Sen il temsilcisi Karaağaç, bugün bu çalışmalarına, vatandaşları da dahil ederek ‘Özgürlük için 10 Milyon İmza Kampanyası’ başlattıklarını vurgulayarak, kampanya sonucunda toplanacak imzaları başbakanlığa sunacaklarını kaydetti.


Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin darbeci zihniyetin bir kalıntısı olduğunu belirten Dursun Karaağaç, çalışanların saç tarama şekline, ayakkabı modeline, etek boyuna, gömlek yakasına, bıyığına, favorisine ve süveterine karışan bu yönetmeliğin bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi.

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR