Bölgesel Başkanlar Kurulu Toplantısı Üçüncüsü Denizli’de Gerçekleştirildi

23.02.2021 17:43

Bölgesel Başkanlar Kurulu Toplantısı Üçüncüsü Denizli’de Gerçekleştirildi

Birlik Haber-Sen tarafından düzenlenen Bölgesel Başkanlar Kurulu Toplantıları üçüncü toplantısı Denizli’de devam ediyor. Üyeler ve hizmet kolu çalışanlarının haklarının geliştirilmesi yönünde yapılan toplantıda katılım sağlayan Birlik Haber-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu ve teşkilat üyeleri fikir alışverişinde bulundular.

Denizli’de yapılan Bölgesel Başkanlar Kurulu Toplantısına Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Erdem ve Cengiz Şişman ve Denizli Başmüdürü Kadir Tomrukçu, Antalya Şube Başkanı Mithat Karaca, İzmir Şube Başkanı Mehmet Zahter, Muğla Şube Başkanı Adem Cüce, Afyon İl Başkanı Ömer Tekik, Aydın İl Başkanı Eşref Güzel, Burdur İl Başkanı Alaattin Yetkin, Denizli İl Başkanı Serkan Uzun, Isparta İl Başkanı Asiye Bardak, Kütahya İl Başkanı Nail Halden, Manisa İl Başkanı Ali Topçu, Uşak İl Başkanı Ali Erbil ve TRT Antalya Temsilci Mustafa Işıldak katıldı.

Toplantıda illerde yürütülen çalışmalar üzerine bilgiler veren Birlik Haber-Sen Şube ve İl Başkanları, özelde illerinde genelde kurumda yaşanan sorunları ve aksaklıkları aktardılar. Üyelerden ve hizmet kolu çalışanlarından gelen taleplerini Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerine ileten teşkilat mensupları, çözümü konusunda görüş beyanında ve fikir alışverişinde bulundular.

Pandemi sürecine ilişkin açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Budak, PTT A.Ş.’nin ve bu çatı altında görev yapmakta olan her bir çalışanın takdire şayan bir çalışma sergilediklerini vurguladı. Çalışanların hakları konusunda PTT A.Ş.’nin kuruluşundan beri yaşanmamış bir olayın vuku bulduğunun altını çizen Genel Başkan Budak, Birlik Haber-Sen sayesinde ödenen 2.000 TL ilave ücretin önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

Birlik Haber-Sen olarak yine son dönemde hukuki yollarla elde edilen kazanımlara dikkat çeken Genel Başkan Budak, her alanda çalışanların hakları gözetmek adına mücadele ettiklerini ifade etti. Kazanılan davalarla birlikte Mali Sorumluluk Tazminatları ve İHS’li personelin ücret artışlarından yararlanamama cezası konularında yürütmeyi durdurma kararının yerinde bir karar olduğunu dile getiren Ömer Budak, verdikleri mücadele sonucunda her olumlu geri dönüşte mutlu olduklarını vurguladı.

Yine son dönemde uzun uğraşlar sonucu PTT A.Ş. çalışanlarının aşı çalışmalarında öncelikli gruplara dahil edildiğini hatırlatan Genel Başkan Ömer Budak, böyle bir sonuç için çok emek verdiklerini aktardı. Sürecin ayrıntılarına değinen Budak, sağlıklı PTT sağlıklı  hizmet önceliğini önemsediklerini söyledi.

Yakın zamanda yapılacak olan Toplu Sözleşme görüşmelerine dikkat çeken Budak, Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen olarak 5. Dönem Toplu Sözleşmeye imza atmayarak kamu görevlilerini mahkum bırakıldığı ücret politikasını onaylamadıklarını yeniden vurguladı. Gelecek olan Toplu Sözleşme dönemine ilişkin çalışmaların başladığını aktaran Genel Başkan Ömer Budak, önlerinde önemli bir sürecin olduğunu belirterek kamu görevlilerini rahatlatacak kazanımlar arzuladıklarını ifade etti.

Türkiye’nin 81 ilinde, 94 Şube, İl ve kurum temsilciliği, yüzlerce temsilci ile güçlü bir aile olduklarını belirten Ömer Budak, Birlik Haber-Sen çatısı altında tüm güçlüklere rağmen omuz omuza mücadele ettiklerini dile getirdi. Çalışmaları ve verdikleri emek için tüm teşkilat üyelerine teşekkür eden Genel Başkan Budak, herkese çalışmalarında başarılar diledi.

Toplantıya katılımından dolayı PTT A.Ş. Denizli Başmüdürü Kadir Tomrukçu’ya hediye sunuldu. Ayrıca katılımcı Şube ve İl Başkanlarına hizmetlerinden ötürü Genel Başkan Ömer Budak tarafından hizmet plaketi takdim edildi. Aile fotoğrafının ardından toplantı sona erdi.