Birlik Haber-Sen VOC-Test Projesi Ulusal Meslek Standartları Görüş Süreci

14.06.2022 09:42

Birlik Haber-Sen VOC-Test Projesi Ulusal Meslek Standartları Görüş Süreci

Mesleki Yeterlilik Kurumunun Operasyon Faydalanıcısı olduğu ve Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA II) İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı (İESP SOP) kapsamında finanse edilen “Türkiye Yeterlilikler Sisteminin ve Çerçevesinin Uygulanması Operasyonu (TUYEP)’nun hibe bileşenlerinden biri olan “VOC-Test Merkezleri-III Hibe Programı” 1 Kasım 2020 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanmıştır. Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası tarafından hazırlanan TREESP2.3.TUYEP/P-03/55 numaralı ve Bilişim Teknolojileri Sektöründe Meslek Standartları ve Yeterliliklerin Geliştirilmesi ve VOC-Test Merkezi Kurulması isimli proje “VOC-Test Merkezleri-III Hibe Programı” kapsamında yürütülen 23 projeden biridir.

Proje kapsamında Ağ Teknolojileri Elemanı (Seviye 4), Ağ Teknolojileri Elemanı (Seviye 5), Web Geliştiricisi (Seviye 4) ve Web Geliştiricisi (Seviye 5) mesleklerinin Ulusal Meslek Standartları revize edilecektir.  İlgili Ulusal Meslek Standardına yönelik olarak revizyon faaliyeti gerçekleştirilmiş ve görüş aşamasına geçilmiştir. Görüş aşamasında yeterli temsiliyetin sağlanması ve ilgili mesleği yapan kişilerin geri bildirimlerinin alınması büyük önem arz etmektedir. Bu çerçevede 1 Temmuz 2022 tarihine kadar görüş süreci işletilecektir.

Proje kapsamında revizyonu yapılan Ulusal Meslek Standartlarına, Mesleki Yeterlilik Kurumu imzalı resmi yazıya ve Taslak Meslek Standardı Görüş ve Değerlendirme Formu’na aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. İlgili Ulusal Meslek Standartları taslaklarının incelenmesi neticesinde doldurulan Taslak Meslek Standardı Görüş ve Değerlendirme Formlarının “[email protected]” mail adresine gönderilmesini rica ederiz.

MYK Ulusal Meslek Standartları Görüş Yazısı için tıklayınız.

Ağ Teknolojileri Elemanı (Seviye 4) Nihai Taslak için tıklayınız.

Ağ Teknolojileri Elemanı Seviye 4 - Görüş Formu için tıklayınız.

Ağ Teknolojileri Elemanı (Seviye 5) Nihai Taslak için tıklayınız. 

Ağ Teknolojileri Elemanı Seviye 5 - Görüş Formu için tıklayınız. 

Web Geliştiricisi (Seviye 4) Nihai Taslak için tıklayınız.

Web Geliştiricisi Seviye 4 - Görüş Formu için tıklayınız.

Web Geliştiricisi (Seviye 5) Nihai Taslak için tıklayınız.

Web Geliştiricisi Seviye 5 - Görüş Formu için tıklayınız.