Birlik Haber-Sen Voc-Test Merkezi Projesi Seminerleri Başladı

08.09.2021 15:32

Birlik Haber-Sen Voc-Test Merkezi Projesi Seminerleri Başladı

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen projenin ilk semineri, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Sekreteri Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Evren Akpınar ve Recep Dağtekin, Doç. Dr. Tarkan Gürbüz ve çok sayıda misafirin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasında projenin detaylarını veren Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında VOC-Test Merkezleri III Hibe Programı uygulamak olduğunu ifade etti.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, sözleşme makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmekte olduğunu aktaran Genel Başkan Budak, programın operasyon faydalanıcısının Mesleki Yeterlilik Kurumu olduğunu ve Birlik Haber-Sen VOC-Test Merkezleri III Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan 23 kurumdan biri olmayı başardıklarının altını çizdi.

Projenin hedeflerini ve özel hedeflerini sıralayan Budak; “Sektördeki istihdam ve eğitim arasındaki bağlantıyı destekleyerek ve Avrupa Yeterliliklerin Çerçevesinin Türk Yeterlilikler Çerçevesi ile uyumlu olmasını sağlayarak bilgi teknolojileri sektöründeki nitelikli ve sertifikalı iş gücünün artırılmasıdır. İş gücü niteliklerini geliştirmek için bilişim teknolojilerindeki ulusal mesleki standartlarının ve yeterliliklerin revize edilmesi önceliklerimizden biridir. Bilişim teknolojileri sektöründe, uygun, şeffaf ve kalite güvenceli sınav sistemine olanak sağlamak ve etkin, sürdürülebilir ve güvenilir Ulusal Yeterlilik Sisteminin yaygınlaştırılması amacıyla Meslek Standartları Geliştirme Mesleki Bilgi ve Beceri Test ve Belgelendirme Merkezi (VOC-Test Merkezi)’nin kurulmasıdır.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Program sürecinde yürütülecek faaliyetleri, sistem standartları, sistem bileşenlerini, yol haritalarını ve ulaşmak istedikleri sonucu sunan Genel Başkan Ömer Budak, Voc-Test Merkezi Projenin bilişim sektöründe önemli bir noktaya geleceğinden şüphesi olmadığını söyledi.

Genel Başkan Ömer Budak’ın ardından kürsüye gelen Doç. Dr. Tarkan Gürbüz “Dijital Dönüşüm Sürecinde Değişen İş Gücü” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Bilişim sektörü ve gelişen teknolojiler üzerine önemli aktarımlarda bulunan Doç. Dr. Gürbüz, sektörün hızlı serüvenini ve çağın gerekliliklerini açıkladı.

Bilişim alanını geçmişten günümüze hızlı ilerleyişini adımlarıyla aktaran Doç. Dr. Gürbüz, teknolojinin gelişimiyle beraber iletişim ağları, veri ve data sistemleri, analiz mekanizmaları, donanımlar, altyapılar ve programlamalar gibi birçok konu başlığını derinlemesine inceledi ve anlattı.

Çalışmalar ve ortaya konan projenin önemini aktaran Doç. Dr. Tarkan Gürbüz, böyle bir vizyonla, bu şekilde bir projeye imza attıkları için Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak ve emeği geçenlere teşekkür etti. Bilişim alanının, sektörün geleceğini ve önemini anlatan Doç. Dr. Gürbüz, “Bilişim sektörü her yıl büyümeye devam etmektedir. Bu büyüme, teknoloji geliştiği, insanların ihtiyaçlarını karşıladığı ve işlerini kolaylaştırdığı sürece devam edecektir. İhtiyaçlar doğrultusunda sürekli yenilenen ve güncellenen bu sektörde yer edinebilmek için, tıpkı sektör gibi kendinizi sürekli geliştirip, yeniliklere açık olunması gerekmektedir.” diyerek sözlerini sonlandırdı.