BİRLİK HABER-SEN TÜZÜK TADİL KONGRESİ YAPILDI

01.08.2015 20:31

BİRLİK HABER-SEN TÜZÜK TADİL KONGRESİ YAPILDI

Sendikamız 01 Aralık 2012 tarihinde 4688 sayılı kanunda 6289 sayılı kanunla yapılan değişikliklerin tüzüğe uyarlanması için Tüzük Tadil Kongresi yaptı.

 

Yapılan Tüzük Tadil Kongresi’nde Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sn. Ahmet Kaytan delegelerin oybirliğiyle divan başkanı olarak seçildi. Kaytan, Birlik Haber-Sen’in dünü ve bugünü ile ilgili, kongreye katılan şube, il başkanları ve delegelerimizi bilgilendirdi. Sonrasında açılış konuşması yapan sendikamız Genel Başkanı Sn. Şinasi Gülcüoğlu, 20 Şubat 2011 tarihinde yapılan 4.Olağan Genel Kurul’dan sonra bugüne kadar gelen süre içerisinde genel yetkinin alınabilmesi için kendisi ve ekibinin yaptığı çalışmaları katılımcılarla paylaştı. Gülcüoğlu ayrıca geleceğe dair yapılması düşünülen program ve projelerden de bahsetti.

 

Daha sonra Tüzük Tadil Komisyonu’nun yaptığı çalışmalar Genel Kurul’un oylarına sunuldu. Katılımcıların çok büyük kısmının oyları ile yeni tüzük kabul edildi. Tüzüğün kabulünden sonra konuşma yapan sendikamız Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu çalışanların hak ve menfaatleri için bugüne kadar ciddi mücadele verdiklerinden bahsetmesinin yanı sıra; kurumdaki personel eksikliğinin giderilmesi, ek ödemelerin alınabilmesi, dağıtıcıların fiili hizmet tazminatlarının alınabilmesi, TRT’de görev yapan sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde görev yapan çalışanların, pozisyonları tutanların uzmanlığa geçişlerin sağlanması, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu’nda çalışan personellerin uzmanlık giriş sınavlarının düzenlenmesi. TRT personellerinin alacağı zamların ve her türlü özlük haklarının verilmesinde RTÜK onayının kaldırılması, PTT’de görev yapan fakülte mezunu dağıtıcıların memurluğa geçişlerinin sağlanması gibi tüm sıkıntı ve problemlerin çözümü için gerekli çalışmaları yapacaklarını anlatıp, tüzük tadil kongresinin birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini sağlayan şube, il başkanları ve delegelere teşekkür etti.

 

Haberleşme, hizmet kolunun değerli çalışanları, genel yetkili sendika olarak dün nasıl yanınızdaysak bundan sonraki süreçte de yanınızda olacağımızdan şüphenizin olmamasını umuyor, yeni tüzüğün hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

 

PROGRAMA AİT FOTOĞRAFLARA ULAŞMAK İÇİN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ 

http://www.birlikhabersen.org.tr/site/index.php?name=galeri&op=galeri_goster&id=16