Birlik Haber-Sen Kadınlar Komisyonu Toplantısı Gerçekleştirildi

13.05.2022 15:42

Birlik Haber-Sen Kadınlar Komisyonu Toplantısı Gerçekleştirildi

Memur-Sen’in düzenlediği Kadınlar Komisyonu Türkiye Buluşmasının ardından Birlik Haber-Sen Kadınlar Komisyonu Teşkilat Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Erdem ve Recep Dağtekin, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Birlik Haber-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Oya Cerşit ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadın teşkilat üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda açılış konuşmasını yapan Birlik Haber-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Oya Cerşit, sendikacılığın bir hak ve hukuk mücadelesi olduğunun altını çizdi. Bu mücadeleyi kardeşlik hukuku içerisinde yaptıklarını ifade eden Komisyon Başkanı Cerşit, kutlu davada Anadolu kadınları olarak kişilikleri ile ön planda, daima sahada kıran kırana mücadele veren, kimliğinden asla taviz vermeyen, hak ve hukuk mücadelesiyle daima ön safta olmaları gerektiğini dile getirdi.

Birlik Haber-Sen olarak verilen emeğin ve yürütülen sürecin zorluklarında bahseden Cersit, “Sloganımız belli ‘Büyük hedefler, güçlü kadınlarla gerçekleşir.’ dedi. Gerçekleştirilen Türkiye Buluşmasının ardından belirlenen hedeflerin illerde önemli geri dönüşleri olacağına inandığını söyleyen Cerşit, Genel Merkez Yönetim Kurulundan, her bir işyeri temsilcisine ve Birlik Haber-Sen üyesine kadar herkese teşekkürlerini iletti.

“Kadın toplumu oluşturan en önemli halkadır.” diyerek sözlerine başlayan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Kadının katılmadığı, kadının yok sayıldığı bir topluluğu medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmenin mümkün olmadığını söyledi. Kadınların toplumun içinde olduğu sürece o toplumun medeni, ileri ve üretken olduğunu aktaran Genel Başkan Ömer Budak, kadınların sosyal sistemin işleyişine katkılarının büyük olduğunun altını çizdi.

Genel Başkan Ömer Budak; Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen olarak kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda her gün mücadele veren bir emek hareketiyiz. Bu düşünceyle dünya üzerinde kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz.” dedi.

Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen olarak yüzlerce kazanıma imza attıklarını aktaran Genel Başkan Budak başta Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolumuz olmak üzere kamu çalışanlarımızın sosyal, özlük, ekonomik, kültürel haklarının geliştirilmesi, olası mağduriyetlerin önlenmesi ve giderilmesi gibi konularda sayısız kazanımlar sağladıklarını belirtti.Özellikle geçtiğimiz yıl yapılan 6. dönem toplu sözleşme sürecine dikkat çeken Budak, basın, yayın ve İletişim Hizmet Kolumuzda 23 kazanım ve genelden elde edilen başlıklarla birlikte 41 kazanımla hizmet kollarında tarihi bir sözleşmeye imza attıklarını ifade etti.

Yıllarca büyük emeklerle elde ettikleri Enflasyon farkı ve Ek Zam oralarıyla birlikte kümülatif rakamlar da göz önüne alındığında, çalışanlarımız için elde ettikleri en düşük zam oranı sadece il altı aylık süreç için Minimum %43 ila %69 arasında olduğunun altını çizen Budak, 2 yılın sonunda kümülatif değerler göz önüne alındığında hizmet kolu çalışanları adına %180’in üzerinde bir zam almış olacaklarını hatırlattı.

Toplantıda ziyarette bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, katılımlara seslendiler. Birlik Haber-Sen ile beraber uyum içinde çalışmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Birlik Haber-Sen gibi azimle ve çalışkan bir teşkilatla çalışmanın önemli olduğunun altını çizdi.

Teşkilatlarının içinde önemli oranlarda bir kadın kitlesi olduğunu dile getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bunun çalışma hayatı açısından önemli, sendikacılık dünyası açısından kıymetli olduğu aktardı. Böyle toplantılarda sendikal tartışmaları yürütüyor olmanın, sahada yaşanan sorunları konuşuyor olmanın kıymetli olduğunu söyleyen Yalçın, Birlik Haber-Sen’in genel merkezi ile uyumuyla, önemli çalışmalara imza atan, her geçen gün rakiplerine fark atan ve her gün yeni adımlarla büyümeye devam eden güçlü bir teşkilat olduğunu söyledi.

3600 Ek gösterge hakkında açıklamalar bulunan Genel Başkan Ali Yalçın, çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Adaletli, hakkaniyetli ve her kesimi mutlu edecek bir çalışma olması için uğraş verdiklerini aktaran Yalçın, herkesi oransal olarak yukarı çekmenin en büyük hedefleri olduğunu ve bunun için ter döktüklerinin altını çizdi. Sözleşmeliler konusunda da açıklamalar yapan Yalçın, kurulacak komisyonlarla ve alınacak kararlarla yıllardır kanayan yaranın son bulması için çaba sar ettiklerini vurguladı. Mevzuat tekleşmesi, istihdamın tipleşmesi gerektiğini ve çalışma barışının sağlanması gerektiğini vurgulayan Ali Yalçın, daha birçok konuda adım adım uğraş verdiklerini söyledi.