Birlik Haber-Sen Heyeti Antalya ve Muğla’yı Ziyaret Etti

13.05.2022 12:40

Birlik Haber-Sen Heyeti Antalya ve Muğla’yı Ziyaret Etti

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak ve Genel Sekreteri Gürbüz İnaltekin teşkilat çalışmalar kapsamında Antalya ve Muğla’da teşkilat üyeleri ve hizmet kolu çalışanları ile bir araya geldiler.

Programlar kapsamında yoğun şekilde il ziyaretlerini sürdüren Birlik Haber-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, teşkilat üyeleri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, Muğla Şube Başkanı Adem Cüce ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşmeler yapan Birlik Haber-Sen heyeti, illerde işleyişler hakkında bilgiler aldılar. Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak gündeme ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan heyet, izlenmesi gereken yol haritasıyla ilgili aktarımlarda bulundu.

Ziyaretler sırasında hizmet kolu çalışanları ile bir araya gelen Birlik Haber-Sen heyeti, birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. PTT A.Ş. çalışanlarının sorun ve sıkıntılarını dileyen heyet, çalışanlardan gelen talep ve beklentileri topladılar. Toplu Sözleşme ve gelişen ek zam sürecine ilişkin açıklamalarda bulunun Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, ulaşılan kazanımlara değindi ve elde edilen kazanımları tek tek ele aldı. Birlik Haber-Sen’in dünden bugüne çalışmalarını sıralayan Budak, dün olduğu gibi bugün de kazanımlar için mücadele veren tek adres olduklarını vurguladı.

Önceki dönemlerde Toplu Sözleşmede üretilen 258 kazanımın, bu Toplu Sözleşmede 92 yeni kazanımla 350’ye ulaştığının altını çizen Genel Başkan Budak, 87 kazanımda da ilave artışlar olduğunu ifade etti. 24 yıllık en yüksek oransal zammına şahit olunduğunu söyleyen Budak, Toplu Sözleşme İkramiyesiyle sendikacılığa özen ve sendikalılığa önem verilmesinin herkesi mutlu ettiğini belirtti.

Çalışanlardan gelen sorun ve sıkıntıları dinleyen Birlik Haber-Sen heyeti, gerekli çalışmaların başlatılması yönünde çaba göstereceklerini ifade ettiler. Her adımda çalışanların talep ve beklentilerini gözeterek hareket ettiklerini vurgulayan Genel Başkan Budak, bu duruşun Birlik Haber-Sen’in temel prensiplerinden biri olduğunu dile getirdi.