Birlik Haber-Sen 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu’na Katılım Sağladı

26.05.2021 09:35

Birlik Haber-Sen 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu’na Katılım Sağladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının destek verdiği 1.Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun öncülüğünde Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, Erciyes Üniversitesi ve SETA bir arada düzenledi. ATO Congesioum’da düzenlenen sempozyuma uluslararası düzeyde  katılım sağlandı; Toplantının onur konuğu olarak açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,  RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Sekreter Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Recep Dağtekin, Cengiz Şişman, Selçuk Erdem ve Evren Akpınar’ın yanı sıra çok sayıda siyasetçi, bürokrat, akademisyen ve davetli katıldı.

Anadolu Ajansı Genel Müdürü, TRT Genel Müdür Yardımcısı Fatih Er, SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir, Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı, Prof. Dr. Şeref Ateş, Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Altay’ın da aralarında olduğu önemli isimler sempozyumda konuşmacı olarak yer aldılar ve aktarımlarda bulundular.

Uluslararası medya organlarının ülkemiz ve İslam dünyasına uyguladıkları yayın politikalarını, yalan haber, nefret söylemi, kültürel ırkçılık kıskacında İslam, İslamofobi kavramının oluşumu ve uygulanışını gibi önemli başlıklarda ve önemli konularda anlatımlarda geçekleştirildi.

Konu üzerine görüş beyanında bulunan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, sempozyumun hem ülkemiz hem de İslam dünyası için irdelenmesi önemli konular olduğunu ifade etti. Başta yalan haber ve dünya genelinde yaygınlaşan İslamofobi konularına dikkat çektikleri için RTÜK çalışanlarına ve Üst Kurul Başkanı Ebubekir Şahin’e teşekkür eden Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Budak, bu tür çalışmaların ve organizasyonların daha fazla gündeme gelmesi ve tartışılması gerektiğini vurguladı.