Bilecik’te İşyeri Temsilcileri Toplantısı Yapıldı

13.12.2021 10:07

Bilecik’te İşyeri Temsilcileri Toplantısı Yapıldı

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Sekreteri Gürbüz İnaltekin ve Genel Başkan Yardımcısı Evren Akpınar’ın yanı sıra toplantıya Bilecik İl Başkanı Handan Gülten Türkmen, Kocaeli Şube Başkanı Özer Güven, İşyeri Temsilcileri, üyeler ve basın mensupları katıldı.

6. Dönem Toplu Sözleşme gündemiyle yapılan toplantıda Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen’in yürütmüş olduğu süreç ayrıntılarıyla değerlendirildi. Mutabakatla sonuçlanan süreçte elde edilen kazanımlar ayrıntılarıyla paylaşıldı. Konu üzerine değerlendirmede bulunan Genel Başkan Ömer Budak, zorlu süreci başarıyla tamamladıklarını ifade etti.

İki yıl için toplamda elde edilen %26’lık zammın yanı sıra yeni kazanımların ve geliştirilen kazanımlarla birlikte önemli rakamlara imza attıklarını dile getiren Genel Başkan Budak, hizmet kolu kazanımlarıyla birlikte kümülatif rakamlar da göz önüne alındığında, hizmet kolu çalışanları için elde edilen en düşük zam oranının iki yıl için %38’in üzerinde olduğunu aktardı. Ayrıca kamu görevlileri açısından elde edilen kazanımlar göz önünde bulundurulduğunda ise bu rakamın %49’un üzerine çıktığını vurgulayan Budak, bu rakamların bu zamana kadar kamu çalışanları adına yapılmış en kapsamlı ve en değerli zam oranları olduğunu söyledi.

Önceki dönemlerde Toplu Sözleşmede üretilen 258 kazanımın, bu Toplu Sözleşmede 92 yeni kazanımla 350’ye ulaştığının altını çizen Genel Başkan Budak, 87 kazanımda da ilave artışlar olduğunu ifade etti. 24 yıllık en yüksek oransal zammına şahit olunduğunu söyleyen Budak, Toplu Sözleşme İkramiyesiyle sendikacılığa özen ve sendikalılığa önem verilmesinin herkesi mutlu ettiğini belirtti.

Ekonomideki son 3 aylık dalgalanma tüm kamu personelinin alım gücünü düşürdüğünü ifade eden Genel Başkan Budak, mali ve sosyal rahatlama için ilave mali protokol yapılarak kamu görevlilerinin kayıpları giderilmesi yönünde çalıştıklarını belirtti. Ekonomik hareketliliğin 6. Dönem Toplu Sözleşmeyi gölgelememesi, sosyal koruma anlayışı ile kapsayıcı bir ek protokol ile kamu görevlilerinin alım gücündeki düşmeyi telafi etme amaçlı önemli adımların atıldığını söyleyen Budak, ocak ayı maaşlarına yetişecek şekilde düzenleme yapılması için karar alındığını ve hayırlı haberler duyurmak istediklerini dile getirdi.

Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR