BEM-BİR-SEN 19 YAŞINDA

01.08.2015 20:31

BEM-BİR-SEN 19 YAŞINDA

 

Bem-Bir-Sen'in 19. Kuruluş Yıldönümü düzenlenen bir törenle kutlandı. Yıldönümü kutlamasında ayrıca Geleneksel İbrahim Keresteci Basın Ödülleri de sahiplerini buldu.

 

 

Geceye katılan ve bir konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen'in büyük bir aile olduğunu, yola çıkarken de vesayeti deşifre etmeyi görev olarak kabul ettiklerini söyledi. Kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarının yanı sıra vesayetin deşifresi için önemli çalışmalara imza attıklarını hatırlatan Gündoğdu, dünya mazlumlarının yardımına koşmalarının da temsil ettikleri değerlerin bir gereği olduğunu kaydetti. Bir süre önce Suriye halkı için başlatılan yardım kampanyasında öncü rol aldıklarını, ayrıca kamuda başörtüsü serbestliği için imza kampanyası başlattıklarını hatırlatan Gündoğdu, "Özgürlük için 10 milyon imza adıyla bir imza kampanyası başlattık. Bu kampanyamızın amacı kamudaki kılık kıyafet yasaklarının son bulmasıdır. Başbakanı seçen kadının, ne giyeceğini de seçme hakkı elde etmesidir. Sayın Başbakanımıza buradan çağrıda bulunuyorum; Artık darbecilere 1982 yılındaki yönetmeliğinizi de alın gidin' deme vakti gelmiştir" ifadesini kullandı. Ahmet Gündoğdu konuşmasında ayrıca, gazetecilerin 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

 

 

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise konuşmasında Bem-Bir-Sen'in Merhum Genel Sekreteri İbrahim Keresteci'yi 3 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrasında ebediyete uğurladıklarını söyledi. Keresteci'nin bir dava adamı, örgütlenmenin her türüne inanmış bir sendikacı, ruhunun derinliklerinde her türlü güzelliğe yer açan, güzel gören, güzel düşünen genç bir fidan olduğunu anlatan Turbay, "Kısaca o, adam gibi adamdı" dedi. Turbay, 10 Ocak tarihinin Çalışan Gazeteciler Günü olduğunu da hatırlatarak, basın mensuplarının her türlü tehlikenin ortasında görev yaptığını, kimi zaman bu uğurda hayatını kaybettiğini söyledi. Geceye Suriye’deki iç savaşı izlemek üzere bölgeye giden, esir düşen, yaralanan gazeteciler ile halen Suriye’de tutuklu olan Filistinli Gazeteci Başar Fehmi Kadumi’nin eşi Arzu Kadumi damgasını vurdu.

 

 

Bem-Bir-Sen'in 19 Yıl Pastası, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, diğer protokol üyeleri ve gazeteciler adına da Milli Gazete Foto Muhabiri Ramazan Kaya tarafından kesildi. Bem-Bir-Sen'in Kuruluş Yıldönümü etkinliğine, Memur-Sen'e bağlı sendikaların genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.


İLGİLİ FOTOĞRAFLAR