Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Koluna İlişkin Tekliflerin İlk Müzakeresi Gerçekleştirildi

17.08.2021 00:53

Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Koluna İlişkin Tekliflerin İlk Müzakeresi Gerçekleştirildi

Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Koluna ilişkin tekliflerin müzakere toplantısına Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Sekreteri Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç, Selçuk Erdem Recep Dağtekin, Cengiz Şişman, Evren Akpınar ve Avukat Raşit Yılmaz katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılan toplantıya Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul’da bir süreliğine katılarak müzakerenin seyri hakkında bilgiler aldı.

Kamu İşveren Heyeti tarafındaysa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK), Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı (BTK), Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yetkilileri ve bürokratlar katıldı.

Birlik Haber-Sen adına Genel Başkan Ömer Budak, Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Koluna ilişkin tekliflerin sunumunu gerçekleştirerek, toplu sözleşme masasına taşıdıkları tekliflerin haklılığını ve gerekliliğini gerekçeleriyle birlikte açıkladı.

Toplantı incelenen maddelerin ardından sonlandırıldı. Müzakere aşamaları ilerleyen günlerde Kamu İşveren Heyeti ve Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti arasında yapılacak olan görüşmelerle devam edecektir.