Başbakan Yardımcısı Arınç’a Ziyaret

01.08.2015 20:31

Başbakan Yardımcısı Arınç’a Ziyaret

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, tarafından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a TRT, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve RTÜK kurumlarına ait sorunlarına ve çözüm önerilerini içeren bir rapor sundu.

Yapılan ziyarette Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar’ da yer aldı.

Memur sen’e bağlı bu üç sendika, yaşadıkları sıkıntıları Arınç’a aktardı, taleplerini iletti ve çözüm için görüşmeler yapıldı.

Genel Başkan Gülcüoğlu, TRT personellerinin sıkıntıları hakkında Başbakan yardımcısı Arınç’ı bilgilendirdi.

TRT Personeline Sarı  basın kartı çıkarılması konusunda sıkıntı yaşadığını, bu personellerin naklen yayınlara yada değişik yerlere görevli gittiğinde ortaya çıkan sıkıntılardan dolayı yayınlarda aksama meydana geldiğini belirtti.

TRT personelinin maşlarının iyileştirilmesi hakkında “TRT personelininde tıpkı RTÜK personeli gibi maaşların Brüt ücretten Nete çekilmesi için RTÜK yönetimine başvurmuş ancak RTÜK tarafından onaylanmamıştır. RTÜK kendi personeline uygun gördüğü durumu TRT personeli için uygun görmemiştir” diyerek konunun yeniden ele alınmasını istedi.

Yine TRT’de kadroya alınmayan sözleşmeli personelin beklentileri dile getirilerek çözüm için destek istendi.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünde Yaşanan Sıkıntıları da  dile getiren Gülcüoğlu: 1- Yeniden Yapılandırma ve Maaş Rejimi, 2-Görevde Yükselme,  3-Yurtdışı Teşkilatında Görevlendirilecek Personelin Tespiti, 4-Personel Servisleri, 5- Hizmet İçi Eğitim başlıkları adı altında Sayın Arınç’a rapor şeklinde sundu.

Yeni anayasa ile ilgili toplumun beklentileri ve daha çok demokratikleşme ve sivil toplum örgütlerinin önemi üzerine de görüşmeler yapıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise konuşmasında, Memur-Sen’in sendikal duruşu, toplumsal olaylardaki hassasiyetini takdir ettiğini söyleyerek. Halkın hissiyatına tercüman olan Memur Sen’in çalışmalarını ilgiyle takip ettiklerini ifade eden Arınç, anayasaya yönelik çalışmaların da takdire şayan olduğunu kaydetti. Memur-Sen’in sorumlu bir sendikacılık yaptığını da ifade eden Arınç, sadece eleştiren değil, çözümü de öneren yaklaşımların sonuç getireceğini ifade etti.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR