Yol Ücretlerinin Ödenmesi Konusunda PTT A.Ş.’ye Yazılı Müracaatımızı Yaptık

05.01.2021 11:50

Yol Ücretlerinin Ödenmesi Konusunda PTT A.Ş.’ye Yazılı Müracaatımızı Yaptık

Bilindiği üzere mülga 5584 sayılı kanunun 13.maddesi kapsamında posta taşıyan memur ve dağıtıcılar yolculuk ücretlerinden muafken 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanununda bu muafiyete ilişkin herhangi bir düzenleme yapılmamıştır.

Belediyelerce de dağıtıcı ve başdağıtıcı ücretsiz seyahat kartları da iptal edilmiş ve ücretsiz yolculuğa ilişkin başvurularda ret edilmiş ve dava açılması üzerine bu davalarda da Danıştay 8. Dairesi 2014/7619 E ve 2019/5546 K sayılı, Danıştay 8. Dairesi 2018/5072 E ve 2018/7560 K sayılı ilanlarıyla posta taşıyan memur ve dağıtıcıların şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanamayacağına hükmetmiştir.

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2020 ve 2021 Yıllarını Kapsayan 5. Dönem Toplu Sözleşmesinde oluşacak bu riski öngörerek teklif edip kabul ettirdiğimiz madde hükmünce; II. BÖLÜM: Mali ve Sosyal Haklar başlıklı “PTT'de görev yapan başdağıtıcı ve dağıtıcılara toplu taşıma kartı verilmesi” yönünde karara bağlanmıştır.

5. Dönem Toplu Sözleşme kararına göre; PTT A.Ş.’de görev yapan personellere işe geliş ve gidişlerinde servis hizmeti sağlanması, servis hizmetinin verilemediği durumlarda bu personele mesai günleri gidiş geliş yol ücretlerinin tamamı nakdi olarak verilmesi kanunen çalışanlarımız hakkıdır.

Toplu Sözleşme kararı gereğince PTT A.Ş.’ye yaptığımız başvurumuzun en yakın zamanda sonuçlanmasını temenni ediyor, konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.