YENİ ŞAFAK VE YENİ AKİT’E YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

12.02.2016 13:11

YENİ ŞAFAK VE YENİ AKİT’E YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Gelişen teknolojiye ve değişen dünya şartlarına bağlı olarak basın-yayın ve iletişim sektörü büyük bir gelişim göstermiş, haberleşme ve bilgi edinme özgürlüğü temel ihtiyaç haline gelmiş ve ileri demokrasinin olmazsa olmazı olmuştur.

Basın özgürlüğü ve ifade hürriyetinde dünyaya örnek olmuş ülkemiz, maalesef kirli oyunlara maruz kalmaktadır. Eli kanlı terör örgütü mensupları, bu kez Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine silahlı ve molotof kokteylli saldırı düzenlemiştir. Bu saldırılar açıkça, halkımızın haber alma özgürlüğüne yapılmış hain saldırılardır. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, milletimizin haber alma özgürlüğüne ve ifade hürriyetine kasteden hainlerin yaptığı bu saldırı, kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. Bu olay küresel güçlerin yan sanayisi ve şer odaklı çetelerin arka bahçesi olan terör örgütünün acziyetini ve son çırpınışlarını göstermektedir.

Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmenin mümkün olmadığını, gazetelerin ve gazetecilerin hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barışın sağlanamayacağını biliyoruz. Bu saldırıların direkt olarak tarihi değerlerimize, bizi biz yapan maddi ve manevi varlığımıza yapıldığının farkındayız.

Bu açıdan, Yeni Şafak ve Akit Medya Grubu çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, medya kuruluşlarının bir kez daha hedef alınmamasını diliyor ve kandan beslenen bu vandal çeteleri şiddetle lanetliyoruz. Birlik Haber-Sen olarak medya kuruluşlarının ve çalışanlarının korunması, olayın bir an önce aydınlatılması ve faillerinin bulunması konusunda yüce adaletimize güvenimiz tamdır. 

Birlik Haber-Sen Genel Merkez

           Yönetim Kurulu