Yalçın: 'İradesine Sahip Bir Ülke İçin Evet' Diyoruz

20.03.2017 13:07

Yalçın: 'İradesine Sahip Bir Ülke İçin Evet' Diyoruz

Memur-Sen tarafından başlatılan ve yurt genelinde devam eden ‘Memur-Sen’e Davet Tercih Evet’ buluşmalarının Kayseri programı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kuran tilaveti ve Memur-Sen kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan’ın hayatının anlatıldığı kısa bir belgeselin gösterimi ile başlayan programa Ali Yalçın’ın yanı sıra Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Ak Parti Milletvekili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, 25 Dönem Ak Parti Milletvekili, Mavi Marmara şehitlerinden Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan, Memur-Sen Kayseri İl temsilcisi Aydın Kalkan, Memur-Sen ve bağlı sendika yöneticileri ve Kayserili vatandaşlar katıldı.

Konuşması sık sık slogan ve alkışlarla kesilen Yalçın, “Küresel emperyalizmi vahşi kapitalizmi işgalci Siyonizm’i yok etmek, refahı tabana yaymak, milli gelirde adaleti sağlamak, insanca yaşam için insanca ücret alma mücadelesini 25 yıl önce bir kişi ile başlatıp 25 yıl sonra 1 milyona yayılan teşkilatın üyelerine, liderlerine uç beylerine selam olsun” dedi.

 

Memur-Sen’in kurucu felsefesinde adalet, özgürlük, sorumluluk ve paylaşma olduğunu vurgulayan Yalçın, “Memur-Sen demek yasal haklarla helal haklar arasındaki makası birleştirmek demektir. Memur-Sen demek sendikacılıkta yeni bir sayfa açmak demektir. Memur-Sen demek; sendikacılığı köhne bir zihniyetin sopası, korsan gemilerin limanı olarak gören; sendikacılığı illegal olanın, anarşinin, vandalizmin merkezine dönüştüren anlayışlardan ayırmak demektir. Memur-Sen demek emeği ve hakkı ya oradansın ya buradansın diyerek ayırmaya karşı durmak ve emekçiyi kim olursa olsun savunmak demektir” diye konuştu.

Sorumluluk Almak Birikimimizin ve Durduğumuz Yerin Gereğidir

Yalçın, 16 Nisan halk oylamasına ilişkin olarak "4. Dönem toplu sözleşmeye oturacağız Ağustos ayında. Masaya güçlü oturmak için 15 Mayıs’ta 1 milyon 111 bin 111 hedefiyle gücümüze güç katmak için bu süreçte yeniden besmele çektik. Ancak bu süreci tek başına yürütmek haksızlık olurdu çünkü önümüzde Türkiye için tarihi bir nokta var. Referandumu göz ardı etmemiz söz konusu olamazdı. Bu nedenle her zaman olduğu gibi bugün de üzerimize düşeni yaptık ve milletimizin geleceği için yol revan olduk” şeklinde konuştu.Memur-Sen’in sorumluluk bilinci ile hareket ettiğini belirten Yalçın, “Kimse süreci manipüle etmesin. Bütünü görmek durumundayız. Biz Memur-Sen ailesi olarak, bu ülkenin entelektüel beyni olarak, sahip olduğu kitle itibariyle neyin ne olduğunu anlayan bilen kitle olarak bu süreçte sorumluluk almak durumundayız. Bu sürecin dışında durmak bu teşkilatın entelektüel birikimine yakışmaz, saygısızlık olur” ifadelerini kullandı.Memur-Sen’in kurucu iradesinde milletin esas olduğunu belirten Yalçın, “Memur-Sen bir erdemliler hareketidir. Bu teşkilat 25 yıl önce kurulduğunda sadece toplu sözleşme masasında pazarlık yapmak için kurulmadı. Sadece kendi üyelerinin çıkarlarını korumak ve suya sabuna dokunmadan var olmak için kurulmadı. Nerede milli ve yerli bir mücadele, nerede bir istikbal mücadelesi varsa en ön saflarda yer almak için kuruldu. Memur-Sen olarak bugünkü duruşumuzu yadırgayanlar geçmişte nerede durduklarına baksınlar” diye konuştu.

16 Nisan Darbeler Tarihine Bir Sünger Çekecektir

Yeni Anayasa değişiklik paketinin bu ülkenin istikrar sorununa çare olacağını söyleyen Yalçın, "Biz bu sürecin önemini en iyi anlayan kitleyiz. 82 model darbe anayasası 18 defa kozmotik değişiklik geçirdi ama darbe ruhunu bir türlü kenara bırakma fırsatı bulamadı. Şimdiki değişiklik ise en sistemli ve köklü değişiklik... Türkiye'deki istikrarsızlık zeminini yok edecek bir değişikliktir. Bu sebeple yollardayız, koşturuyoruz" diye konuştu.Yalçın, “Sistem değişikliği ne getirecek diyorlar. Hiçbir şey gelmezse 5 yıllık kalıcı yönetimin gelmesi yeterli. Biz sabit gelirliyiz. Kriz dönemleri bize yaramıyor. Biz sadece istikrar dönemlerinde cebimizdeki paranın bereketini görüyoruz. O yüzden istikrarın kıymetini en iyi biz biliriz. İstikrara neden hayır diyelim” dedi.

Budak: Ayak Basmadık Yer Bırakmayacağız

Programda bir selamlama konuşması yapan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Memur-Sen’in Türkiye’nin en örgütlü yapısı olduklarını vurgulayarak “Türkiye’nin ve bölgenin en büyük emek hareketi, kamu görevlilerinin yetkili konfederasyonu Memur-Sen olarak her kurumda her kuruluşta varız. Hamd ediyoruz, şükrediyoruz” dedi.

Budak, “Türkiye’nin en ücra noktalarına kadar nefes alıp veren örgütlü bir teşkilatız. Dünyanın neresinde inleyen bir yürek varsa oraya insanlık taşıyoruz. Konfederasyon olarak en önemli kazanımız olan toplu sözleşme hakkı ile 2015 yılında gerçekleştirilen 3. Dönem Toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda bugüne kadar yapılmış en iyi toplu sözleşmeyi gerçekleştirerek Genel toplu sözleşmeyle 43, hizmet kolları toplu sözleşmesiyle 170 olmak üzere toplam 213 kazanımla sendikacılıkta tarih yazdık” şeklinde konuştu.

Üye hedefinin önemine vurgu yapan Budak, “28 Şubat sürecini Memur-Sen’siz geçiren ülkemizin halini unutmadan, Memur-Sen’in varlığı ile güzelleşen ülkemizde daha güzel günler bizi bekliyor. Daha özgür ve güçlü bir Türkiye, daha adil bir dünya için Memur-Sen’i daha da büyütmeliyiz, diyorum. Bu bilinçle “Memur-Sen’e Davet” seferberliği başlattık. Sendikaların üye sayılarının güncelleneceği 15 Mayısa kadar hedefimiz 1 Milyon 111 bin 111 üyeye ulaşmaktır” ifadelerini kullandı.

Kalkan: Hakkın ve Haklının Safında Olmaya Devam Edeceğiz

Programın açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan ise Çanakkale zaferinde şehit olanları anarak başladığı konuşmasında “Biz Memur-Sen ailesi olarak kurulduğumuz günden beri merhum Akif İnan büyüğümüzün açtığı özlük ve özgürlük mücadelesinde başkanımız Ali Yalçın Bey’in öncülüğünde sorumluluğumuzun farkında olarak hakkın ve haklının safında yer almaya devam ediyoruz ve bu mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

Kalkan ayrıca 16 Nisan halk oylamasına ilişkin olarak “Bizler cuntaya ve demokrasi dışı güçlere karşı çıktığımız için evet diyeceğiz. Adnan Menderesi, Turgut Özal’ı, rahmetli Erbakan hocamızı unutmadığımız ve onları kabullenemeyen siyasetin dışına itmek isteyenlere karşı tepkimizi ortaya koymak için evet diyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yıldız: Fransızların Yaklaşamadığı Başkentimize İçimizdeki Hainler Bomba Yağdırdı

Programa katılan ve bir selamlama konuşması yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Ak Parti Milletvekili Taner Yıldız ise "Türkiye 15 Temmuz'la beraber sıra dışı bir olayla karşı karşıya kalmıştır. Kurtuluş Savaşında Yunanlıların bombalayamadığı, Fransızların yaklaşamadığı başkente içimizdeki hainler 15 Temmuz gecesi bomba attılar" dedi. 16 Nisan'da gerçekleşecek referandum hakkında konuşan Yıldız, " Önümüzdeki 16 Nisan seçiminin Türkiye'nin istikbaline ve istiklaline katkı koyacak önemli bir yapı taşı olduğunu bilmemiz lazım. Önümüzde 30 günden daha az bir zaman kaldı. Biz, Türkiye'nin istiklalini sağlamak zorunda olanlar, vatandaşın oylarıyla seçilen iktidar partileridir. Anayasa değişikliği herhangi bir partinin tek başına meselesi değildir. Anayasa değişikliği, kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak açısından yapılacak büyük katkıdır" diye konuştu.