Yalçın: Alın Terimizin Hakkını Alacağız

18.03.2017 12:09

Yalçın: Alın Terimizin Hakkını Alacağız

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim Bir-Sen Hatay 1 no’lu şubenin genişletilmiş istişare toplantısına katıldı. Programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların şube başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Yalçın, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in çalışmalarının masaya yatırıldığı toplantıda 1 milyon 111 bin 111 üye hedefinin önemini anlattığı konuşmasında “Önümüzde önemli bir süreç var. Alın terimizin hakkını almak için masaya oturacağımız bir toplu sözleşme dönemi bizi bekliyor. Masaya daha güçlü oturmamız gerekiyor. Daha güçlü oturmak için de Memur-Sen teşkilatları olarak daha fazla çalışacağız ve ter akıtacağız, alın terimizin hakkını alacağız” diye konuştu.

Avrupa Kendi Faşizmini Demokrasi Diye Dayatıyor

“Avrupa demokrasiyi bir korkuluk olarak kullanıyor” diyen Yalçın, “Artık Avrupa Birliği’nin hayal olduğuna inanan insan sayısı her geçen gün artıyor. Hollanda ve Almanya, bir bakıma, yabancı düşmanlığı üzerinden ayakta durmaya çalışıyor. Fakat kültürel olarak da çoğulculuğu değil, tek tipçiliğe doğru evriliyor. Onun için de entegrasyon sorunu yaşıyor” dedi.

Yeni anayasa paketindeki en önemli değişikliklerinden birinin tarafsız yargı konusu olduğunu belirten Yalçın, “Türkiye’deki sistemin iç sorunları var. Bunların başında hukuk var. Hukukun bağımsızlığı gidiyor diyenler, geçmişte Hukukun bizzat darbenin ve vesayetin aracı olduğunu gizliyorlar. 1960 darbesinde hukuk vesayetin emrine girdi. Hangi hukukun üstünlüğü ve bağımsızlığından bahsediyoruz. 72 muhtırasında üç genci asarlarken hukuk, üçe üç bağrışlarına kulak vermemiş miydi? 1980 ve 28 Şubatta darbecileri ayakta alkışlayan bir hukuktan bahsediyoruz” şeklinde konuştu.


Özgürlüğümüz, Vesayeti Yenmemize Bağlı

Türkiye’nin milletçe bir demokrasi savaşı verdiğini belirten Yalçın, “Türkiye bütün yönleriyle vesayetle hesaplaşıyor. Bir yanda küresel vesayet, bir yanda emperyalistlerin işbirlikçileri ile milletin hak ve özgürlüklerine saldıran bir vesayet” ifadelerini kullandı.

16 Nisan halk oylamasının vesayet ile hesaplaşma günü olduğunu belirten Yalçın “Eğer vesayetle tam anlamıyla hesaplaşırsak bağımsızlığımız da tam anlamıyla sağlanmış olacaktır. Bir noktada önümüze konulan paket, tam bağımsızlık yolunda bize güç verecektir. Son 15 yıllık iktidarın istikrarına bakıp, koalisyon dönemlerindeki bağımlılığı göremiyoruz” diye konuştu.



Yayman: İstikbalimiz İçin Çabalıyoruz

Programa katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Memur-Sen’in önemli bir sorumluluk üstlendiğini ifade etti. Yayman, “Geleceğin Türkiye’si için, çocuklarımızın geleceği için, memleketimiz için, istikbalimiz için, dünya mazlumları için bir seferberlik duygusuyla Anadolu’yu karış karış gezen kıymetli genel başkana ve onun şahsında tüm Memur-Sen’e çok teşekkür ediyorum. Türkiye önemli bir yol ayrımında. 16 Nisan’da sadece evet veya hayır oylaması yapmayacağız. Türkiye dünyanın neresinde olacak bunu oylayacağız. Bizim bu ülkenin insanına, ovalarına, dağlarına, toprağına ve en önemlisi mazlumlara dair umutlarımız hayallerimiz var” dedi.



Budak: Mücadelemiz Özgürlük ve Emek Mücadelesidir

Konuşmasına Akif İnan’ın “Bütün giysileri yırtsak yeridir/ yeter bize vefa elbisesi” dizesiyle başlayan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak ise kazanımları hatırlatarak “Birçok kazanımımız oldu. 213 kazanımı elde eden bu teşkilat eminim ki daha pek çok sorunun üstesinden gelecektir. Bu nedenle 1 milyonu aşmak ve gücümüzü daha da yükseltmemiz, gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Mücadele alanının yalnızca ekonomik kazanımlar olmadığını belirten Budak, “Mücadelemiz bu ülkeyi özgürleştirme, rafa kaldırılmış özgürlükleri yeniden kazanma vesayet sistemini ortadan kaldırma mücadelesidir. Önümüzdeki süreçte referandum var. Biz nasıl bu ülkeye özgürleştirecek çalışmaların altına imza attıysak bu çalışmalara destek verdiysek bugün de referanduma sunulan anayasa değişikliğine destek olacak ve evet diyeceğiz” diye konuştu.

Memur-Sen’in önemli bir duruş sergilediğini vurgulayan Budak “Memur-Sen, yerli ve milli duruşuyla bu vesayete son verdi. Emeğin üzerindeki prangaları kırdı. Şimdi yeni bir hamle yapmak zorundayız. Zerreden zirveye yaptığımız yolculuğumuzu, yeni ufuklarla taçlandırmalıyız. 1 milyon 111 bin 111, yeni hedef. Bütün kamu görevlilerini sendikamıza davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Urhan: Hedefe Ulaşmak İçin Daha Çok Çalışacağız

Programda bir selamlama konuşması yapan Memur-Sen Hatay İl Temsilcisi Hasan Urhan ise Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşunun Memur-Sen olduğunu vurgulayarak “Hatay Memur-Sen Türkiye genelinde olduğu gibi, 16 bin üyesiyle Hatay’ın en büyük sivil toplum kuruluşudur. Bizleri bu noktaya gelmemizde vesile olan siz teşkilat mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Genel Başkanımızın koyduğu 1 milyon 111 bin 111 üye hedefine ulaşma noktasında tüm gayretimizi ortaya koyacağız. Canla başla bu hedef için çalışacağız” diye konuştu.

Bayrakdar: Gücümüzü Teşkilatımızda Alıyoruz

Programda konuşan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, Memur-Sen’in Türkiye’nin en örgütlü yapısı olduğuna dikkat çekerek “Her nerede bir özgürlük ve demokrasi mücadelesi varsa orada bu teşkilat oldu. Kamusal alan yalanının bitirilmesinde 12 milyondan fazla imzayı bu teşkilat topladı. 15 Temmuz’da tanklara karşı duran bu teşkilattı. Ekonomik kazanımların ardında bu teşkilat var. Bu yüzden memleketimizin ikbali için sorumluluk alan bu teşkilatın daha nice güzelliklere vesile olacağına yürekten inanıyoruz” dedi.

Atıç: Memur-Sen’in Duruşu Örnek Bir Duruştur

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Atıç ise, “Memur-Sen’le beraber yol arkadaşlığı yapmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bugün aynı masa etrafında ülkemizin geleceği için, belki de tarihimizin en önemli halk oylamasına gidiyoruz. Bu kritik süreçte ülkemiz açısından siyasi tarih açısından önemli bir virajı atlatacağımız halk oylamasını siyasi bir mesele olarak görmeyip sorumluluk alan Memur-Sen’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Program, hediye takdimi ile sona erdi. Daha sonra Ali Yalçın’ ın katılımı ile divan toplantısına geçildi.