UCUBE YASAKLARINDAN KURTULMALI

01.08.2015 20:31

UCUBE YASAKLARINDAN KURTULMALI

TÜRKİYE, UCUBE YASAKLARINDAN KURTULMALI

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye'nin ucube yasaklarından kurtulması gerektiğini, bunların başında da kamuda uygulanan kılık-kıyafet dayatması geldiğini söyledi. Kamu çalışanlarına kılık kıyafet özgürlüğü verilmesi için, 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' adıyla bir kampanya başlattıklarını hatırlatan Gündoğdu, hükümetin beklentileri karşılaması ve halkın isteklerine kulak vermesi gerektiğini söyledi.

 

Ahmet Gündoğdu, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve konfederasyona bağlı diğer sendika başkanları ile Türkiye genelinde yürütülen kampanya kapsamında, Bolu'daki imza standını ziyaret ederek, kampanya hakkında bilgi verdi. Kadınların başörtüsü ile cumhurbaşkanı eşi, başbakan eşi hatta bürokrat eşi olabildiğine dikkat çeken Gündoğdu, 1930 yılında seçme hakkı verilen kadınlara halen ne giyeceğini seçme hakkının verilmediğini belirtti. Bu yasağın bir cinsiyet ayrımcılığı olduğunu söyleyen Ahmet Gündoğdu, "Başörtülü kadına ayrımcılık yapmak, kadın kadına eşitsizliktir. Çalışma hakkının, seçilme hakkının varlığından söz ediyorsak biz artık bu ucube yönetmeliğin kaldırılmasını istiyoruz. Bu ülkede kadını ile, erkeği ile, başörtüsü ile, başı açığı ile insanların ne ürettiğine bakılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Memur-Sen olarak, kamu çalışanlarının istediği kıyafetle işe gidebilmesi için kılık-kıyafet yönetmeliğinin değişmesi için bu imza kampanyasını başlattıkları bilgisini veren Ahmet Gündoğdu, yasak kalkıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

 

Ahmet Gündoğdu, daha sonra Memur-Sen Bolu İl Temsilciliği'ne geçerek şube başkan ve temsilcileriyle görüştü. Basın açıklaması ve görüşmeye Ahmet Gündoğdu ve Memur-Sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak'ın yanı sıra Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Toç-Bir Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Emin Şanver ve Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman da katıldı.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR