Talebimiz Gerçekleşti, Personel Alımıyla İlgili Müjdeli Haber Geldi

04.05.2018 21:44

Talebimiz Gerçekleşti, Personel Alımıyla İlgili Müjdeli Haber Geldi

Alımı gerçekleştiren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan beye ve PTT A.Ş. Genel Müdürü Kenan Bozgeyik beye tüm çalışanlar adına teşekkür ederiz.

İlan ve şartları PTT A.Ş.’nin ik.ptt.gov.tr adresinde yayımlanmıştır. Alımlar;

1- Personel alımları bölgesel olacaktır. Örnek: Ankara’ya müracaat etmek için en az bir yıl öncesinden Ankara’da ikamet edilmesi gerekmektedir. (Uzman Yardımcılığı hariç)

2- Taşeronlardan; Postacı ve Gişe Büro Görevlisi alımı gerçekleştirilecektir.

3- Taşerondan, Postacılık için; bölüm şartı yapılmaksızın, 2 yıllık ön lisans mezunu ve B-A2 sınıfı ehliyet sahibi olmak şartı ile sadece yazılı sınav yapılması kaydıyla Türkiye geneli 623 (Altı yüz yirmi üç) kişi İHS’li (İdari Hizmet Sözleşmesi) olarak alınacaktır.

4- Taşeronlardan; Gişe Büro Görevlisi için; bölüm şartı aranmadan 4 yıllık üniversite lisans mezunu olmak şartıyla sadece yazılı sınav ile Türkiye geneli 600 (Altı yüz) kişi alınacaktır.

5- Kurum dışından, Postacı pozisyonu için; 2 yıllık ön lisans eğitimi veren ve ilanın EK-2 kısmında belirtilen bölümlerden mezun olmanın yanında A2 ve B sınıfı ehliyet sahip olanlardan sadece yazılı sınav ile 1000 (Bin) kişi alınacaktır.

6- Kurum dışından Gişe Büro Görevlisi için; 4 yıllık Lisans eğitimi veren üniversitelerden ilanın EK-2 kısmında belirtilen bölümlerden mezun olmak kaydıyla sadece yazılı sınav ile;

A- Gişe Büro Görevlisi (Pazarlama) Elemanı: 650 (Altı yüz elli) kişi,

B- Gişe Büro Görevlisi (Lojistik) Elemanı: 375 (Üç yüz yetmiş beş) kişi,

C- Gişe Büro Görevlisi (Sigortacılık) Elemanı: 250 (İki yüz elli) kişi,

D- Gişe Büro Görevlisi (Bankacılık) Elemanı: 750 (Yedi yüz elli) kişi alınacaktır.

7- Avukat pozisyonlarına başvurabilmek için; Yabancı Dil Sınavından İngilizce, Almanca veya Fransızca bölümlerinden en az birinden 70 ve üzeri puana sahip olmak ile birlikte Yazılı ve Sözlü sınav ile 200 (İki yüz) kişi alınacaktır.

8- Mühendis pozisyonlarına başvurabilmek için; Yabancı Dil Sınavından İngilizce, Almanca veya Fransızca bölümlerinden en az birinden 70 ve üzeri puana sahip olmak ile birlikte Yazılı ve Sözlü sınav ile 200 (İki yüz) kişi alınacaktır.

9- Mimar pozisyonlarına başvurabilmek için; Yabancı Dil Sınavından İngilizce, Almanca veya Fransızca bölümlerinden en az birinden 70 ve üzeri puana sahip olmak ile birlikte Yazılı ve Sözlü sınav ile 20 (Yirmi) kişi alınacaktır.

10- Uzman Yardımcısı alımı bölgesel olarak yapılmayacaktır. Üniversite Fakültelerinin EK-2 kısmında belirtilen bölümlerinden mezun olmanın yanında; Yabancı Dil Sınavından İngilizce, Almanca veya Fransızca bölümlerinden en az birinden 70 ve üzeri puana sahip olmak ile birlikte Yazılı ve Sözlü sınav ile toplamda 240 (İki yüz kırk) kişi alınacaktır.

11- Uzman Yardımcısı (Mütercim-Tercümanlık) pozisyonuna başvurabilmek için; Üniversite Fakültelerinin EK-2 kısmında belirtilen bölümlerinden mezun olmanın yanında; Yabancı Dil Sınavından İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Çince (Mandarin), Rusça veya İspanyolca bölümlerinden en az birinden 70 ve üzeri puana sahip olmak ile birlikte Yazılı ve Sözlü sınav ile 10 (On) kişi alınacaktır.

12- Tekniker pozisyonlarına başvurabilmek için; 2 yıllık eğitim veren Yüksek Okulların EK-2 kısmında belirtilen bölümlerinden mezun olmak kaydı ile Yazılı ve Sözlü sınav ile 200 (İki yüz) kişi alınacaktır.