Somali İşçi Sendikaları Federasyonu’ndan Sendikamıza Ziyaret

21.01.2017 15:57

Somali İşçi Sendikaları Federasyonu’ndan Sendikamıza Ziyaret

Birlik Haber- Sen Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede Genel Başkanımız Ömer Budak ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, FESTU Genel Sekreter Omar Faruk Osman, Mali Sekreter Mohammed Muse Mohamud ile bir süre görüşerek, fikir alışverişinde bulundular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Budak, Osman’a teşekkürlerini iletti. Toplumun birlik, beraberlik ve yardımlaşmasında STK’lara görev düştüğünü belirten Budak, demokratikleşme ve ekonominin gelişmesinde de sendikaların etkisine dikkat çekti. Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen’ in emek, iyilik ve erdemliler hareketi olduğunu ifade eden Budak, hedeflerinin gelir adaletinin yaygınlaşmasını sağlamak ve demokrasinin güçlenmesine katkı vermek olduğunu vurguladı.

Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda Genel Yetkili Sendika olarak Türkiye’nin yurt duşunda tanıtımında projeler ürettiklerini belirten Budak, misafirlerine dünyadaki bütün STK’larla ortaklaşa programlar düzenlemek istediğini söyledi. Terör örgütlerinin ülkemizi yıpratmaya çalıştığına dikkat çeken Budak, basın kuruluşlarıyla dünyaya Türkiye’de yaşanan gerçeklerin anlatılması gerektiğine dikkat çekerek, bu konuda Birlik Haber-Sen olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Ziyarette konuşan FESTU Genel Sekreter Omar Faruk Osman, Türkiye’deki sivil toplum ve sendikacılığı önemsediklerini, bu kapsamda Memur-Sen’in ve Birlik Haber-Sen’in tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirtti.

Ziyarette Genel Başkan Vekilimiz Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcılarımız Mevlüt Burgaç, Cengiz Bekar, Muzaffer Boskurt, Ankara 17 Nolu Şube Başkanımız Evren Akpınar ve Memur-Sen Dış İlişkiler Danışmanları Huseyin Bahcet, Jonilda Rrapaj ‘da hazır bulundular.

Ziyaretin sonunda Genel Başkanımız Ömer Budak,  FESTU Genel Sekreter Omar Faruk Osman’a Bakara Suresi’nin yazılı olduğu bir tablo hediye etti. 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR