Sendikamızdan Hukuk Zaferi

01.11.2017 12:21

Sendikamızdan Hukuk Zaferi

2016-2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu sözleşmede elde ettiğimiz TRT Genel Müdürlüğü’nde “yapım ve yayın hizmetlerinde fiilen görev yapan personele aylık ilave 100 TL ücret ödenir.” kazanımımız ne yazık ki TRT Genel Müdürlüğü tarafından ne yazık ki uygulanmaya konmamış ve Toplu sözleşme Kanununa muhalefet edilmişti. Basın Yayın ve iletişim Hizmet Kolunda Genel Yetkili Sendika olarak TRT Genel Müdürlüğüne ve Çalışma Bakanlığına konuyu defaatle taşımamıza rağmen konu çözüme kavuşturulmamıştı.

2016-2017 dönemini kapsayan ve 01.01.2016 tarihinden itibaren geçerli olan Toplu Sözleşme Kazanımımız “Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünde yapım ve yayın hizmetlerinde fiilen görev yapan personele aylık ilave 100 TL ücret ödenir.” maddesi doğrultusunda kurumda çalışan personele ödenmesi gereken ilave 100 TL’nin 01.01.2016 döneminden itibaren oluşan fark ile birlikte ödenmesi için Birlik Haber-Sen olarak, öncelikle TRT kurumuna başvurmuştuk. Söz konusu bu başvurumuza, TRT kurumu tarafından verilen red işleminin iptali için de, idare mahkemesinde tarafımızca dava açılmıştı.

Bu doğrultuda, ................... 10. İdare Mahkemesi kararı ile söz konusu kurum personeline ilave 100 TL ücretin ödenmesi gerektiğine ve dava konusu idarenin işleminin iptaline hükmetmiştir.

Çok kıymetli TRT çalışanları; TRT kurumunda bizi ve çalışmalarımızı takip eden arkadaşlarımızdan da teyit edeceğiniz üzere sürecin başından sonuna kadar giyim yardımını ve ilave 100 TL’ yi ödetebilme adına üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde olarak gece gündüz demeden çalıştık. Bundan sonraki süreçte de yasal olan her yolu kullanarak çalışmaya devam edeceğiz. Bizim işimiz bağcı ile değildir. Bizim işimiz siz çalışanların hakkını ve hukukunu korumaktır.

Bütün bunlarla birlikte bir çift sözümüzde acemi avcılaradır; değerli TRT çalışanları Suyun bulandığı ortamda balık avlamaya çalışan acemi avcılar var. Bunlar şunu unutmasın ki Birlik Haber-Sen’in hiçbir üyesi bu güne kadar şahsi menfaati uğruna hareket etmemiştir, etmeyecektir de. Birlik Haber-Sen üyeleri bilir ki sendikası, üyesinin hakkını sonuna kadar korur ve savunur.

Son söz olarak;

Sendikamız bu hususta olumlu netice alana kadar yasal yolların hepsini sonuna kadar zorlayacak ve Allah’ın izniyle bu mücadeleden de zaferle ayrılacaktır.

SÖZ KONUSU DAVANIN KARAR METNİ