SAYIN TRT ÇALIŞANLARI

01.08.2015 20:31

SAYIN TRT ÇALIŞANLARI

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikamız Birlik Haber-Sen Haberleşme iş kolunda faaliyetlerini yürütmek üzere 20 Şubat 1992 yılında kurulmuştur. Kurulduğumuz günden bugüne kadar Haberleşme iş kolunda başta üyelerimiz olmak üzere bütün çalışanların hak ve menfaatlerini korumak için faaliyetlerimizi yürütmekteyiz.

 

TRT Genel Müdürlüğü bünyesinde ise bugüne kadar yaptığımız çalışmalar sizlerin geçmişte uğramış olduğu hak kayıplarının giderilmesi ve yeni kazanımlar elde edebilme adına yapılmaktadır.

 

Bu doğrultuda 08/02/2012 Tarihinde TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim ŞAHİN’i makamında ziyaret ederek kurumda daha önce yapmış olduğumuz incelemeler doğrultusunda karşılaştığımız problemlerin çözümü için kendisinden çeşitli taleplerde bulunduk.

 

Sayın Genel Müdür’e sunduğumuz dosyada;

 

1 - Daha önce sözleşmeli olup da çıkarılan KHK ile kadroya alınmayan TRT ‘de ki sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi,

 

2 – Kurumda uzun süredir açılmayan unvan yükselme sınavlarının açılması,

 

3 – TRT Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan bütün personellerin ücretlerinin iyileştirilmesi,

 

4 -  TRT Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan sözleşmeli personellerin ücretlerinin iyileştirilmesi,

 

5 – TRT Personelinin özlük haklarında iyileştirme yapılması,

 

Sayın Genel Müdür TRT de çalışan sözleşmeli personellerin işine daha fazla bağlanması için gerek kadro yönünden gerekse mali haklar bakımından her türlü desteği vereceğini, sözleşmeli personelinmaaşlarında düzenleme yapacağını, kurum çalışanlarının ücretlerinin düzenlenmesi için her tür desteği vereceğini ve kurum çalışanlarının lehine yapılacak her türlü çalışmaya katkı sağlayacağını belirtti.

 

Gelinen son durumda ise sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için girişimlerimiz neticesinde Devlet Personel Başkanlığı çalışmalarını tamamlayıp Başbakana sunulmak üzere hazır hale getirmiştir. Sözleşmeli personellerin maaşlarında ciddi bir artış sağlanmış olup önümüzdeki günlerde personellere tahakkuku yapılacaktır. En önemli konu ise bütün personelin maaş düzeyinin artırılması için Sayın Genel Müdürün çok istekli olması nedeni ile bizlerinde girişimleri ile son noktaya gelinmiştir. Ayrıca personelin özlük hakları ile ilgili olarak ta girişimlerimizin devam ettiğini bilmenizi isteriz.

 

Değerli TRT çalışanı arkadaşım bizlere göstermiş olduğunuz teveccüh için teşekkür ediyor ve çalışmalarımızda elimizin daha da güçlenmesi için desteğinizin devamını diliyoruz. 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR