ŞANLIURFA BASIN AÇIKLAMASI

01.08.2015 20:31

ŞANLIURFA BASIN AÇIKLAMASI

 

                                                                                                                                                                                                                            

Değerli basın mensupları;

 

PTT Genel Müdürlüğü son yıllarda çok hızlı atılımlar yaparak vizyonunu yenilemiş, yeni PTT konsepti adı altında PTT merkez ve şubelerinin fiziki görünümünü yenileyerek çağdaş bir görünüme kavuşturmuş, bütün işlem noktalarında online sistemine geçerek 200 kalemden fazla  işlem çeşidi ile  müşterilere hizmet vermeye devam etmektedir.

 

Değerli basın mensupları;

 

PTT Genel Müdürlüğümüz bu hizmet çeşitliliği ve iş yoğunluğuna karşılık bu hizmetleri  kısıtlı personelle yapmaktadır.  Şehrin muhtelif yerlerinde açılan 14 adet PTT şubelerinde  güvenlik elamanı bulunmadığı gibi vatandaşa verilen hizmette de bir personelle yürütülmektedir.

Bu durum bütün PTT şubelerinde can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürerek  çalışan şube memurlarının can güvenlikleri de tehlike ile karşı karşıya kalmaktadır.  

 

Değerli basın mensupları;

 

Daha iki gün önce Osman Gazi PTT Şubesi  memur arkadaşımız eli bıçaklı soyguncu tarafından etkisiz hale getirilerek soyulmuş olduğu malumlarınızdır.  Personel arkadaşımıza yapılan bu çirkin saldırı  ve soygunu  nefretle kınıyoruz. Arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Daha öncede  Yenişehir PTT Şubesi ile  Balıklıgöl PTT  şubesinde   de soygun olayları vuku bulduğu bilinmektedir.  

 

Birlik Haber-Sen Şanlıurfa şubesi olarak,  bütün bu olaylardan ders çıkararak PTT Genel Müdürlüğümüzden  çalışanlar adına  talebimiz,  gerek yurt genelin de gerekse Şanlıurfa il bazında  güvenliği olmayan bütün  PTT ilçe merkezleri ile Şanlıurfa merkezdeki PTT  şubelerinde en az iki memur ile güvenlik görevlisinin bulundurulması gerektiğini, bu menfur olaylar bize açıkça göstermektedir.  Aksi taktirde işlem ve para sirkülasyonun yoğun olduğu PTT Şubelerinin ve  çalışanların   güvenliğinin tehlikede olduğu, buda istenmeyen vahim sonuçların doğabileceğidir. Bundan dolayı PTT şubelerinde çalışan personel sayısının artırılarak şubelere güvenlik görevlisinin alınmasını talep etmekteyiz.

Hepinize saygılar sunarız.   03.01.2013

 

 

 

 

                                                                          Fayık DENİZ                       Midhat   ÖZGÜLTEKİN              

                                                                        Birlik Haber-Sen                         Birlik Haber-Sen                    

                                                                       Ş.Urfa Şub.Bşk.Yrd.                   Ş.Urfa Şub. Başk.               

 

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR