RTÜK Personelinin Sıkıntıları Başkan Yerlikaya ile Görüşüldü

10.05.2017 11:49

RTÜK Personelinin Sıkıntıları Başkan Yerlikaya ile Görüşüldü

Birlik Haber-Sen Genel Başkanımız Ömer Budak, Genel Başkan Yardımcımız Mevlüt Burgaç, RTÜK Temsilcimiz Muhammed Fatih Turgut, RTÜK Başkanı Prof Dr. İlhan Yerlikaya’yı makamında ziyaret ederek RTÜK personelinin sıkıntılarını ve taleplerini ilettiler.

RTÜK Başkanı Prof Dr. İlhan Yerlikaya’ya Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen hakkında bilgi veren Genel Başkanımız Budak, Birlik Haber-Sen’in Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda yetkili sendika olduğunu belirterek, “Genel Yetkili Sendika olarak hizmet kolumuzdaki kamu görevlilerinin sıkıntılarıyla yakından ilgileniyoruz. Üyelerimize hukuki birçok konuda destek verdiğimiz gibi sosyal, ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi için de elimizden gelini yapıyoruz. Genel yetkili sendika olarak her kurumda iş yeri temsilcimiz var. İşyeri temsilcilerimiz çalışanlarla bire bir ilgilenerek sorunlarını ve sıkıntılarını yakından takip ediyorlar. Birçok sorunu işyeri temsilcilerimiz olay yerindeyken hallediyor. Buda çalışanlarımızın bize olan güvenlerini artırıyor. Biz Birlik Haber-Sen olarak sorunun parçası değil her zaman çözüm noktası olmaya çalışıyoruz. Ayrıca Genel Yetkili Sendika olarak da Toplu Sözleşmede, Kamu Personel Danışma Kurulunda ve Kurum İdari Kurulunda elde ettiğimiz kazanımlar hizmet kolumuzdaki kamu personelini mutlu edecek derecede oldu” diye konuştu.

RTÜK Başkanı Prof Dr. İlhan Yerlikaya’ya ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Birlik Haber-Sen yönetimi ile uyum içinde çalışmaktan mutluluk duyuyorum. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Birlik Haber-Sen ile el ele verip çalışanların isteklerini karşılanması noktasında birlikte hareket edeceğiz. Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen’in, Toplu Sözleşmede, Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda ve Kurum İdari Kurulunda ki çabasına bizzat şahit oluyoruz. Kamu Personellerinin mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi noktasında, zamanla daha iyi kazanımlar elde edileceğine biliyorum. Bizlerde mevzuat ve yönetmelik çerçevesinde çalışanların sorunları ile ilgili gelecek olan talepleri çözmek için elimizden gelen her şeyi bu güne kadar yaptığımız gibi bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz.’’