PTT A.Ş. Personelinin Maruz Kaldığı Şiddet Olaylarına Sessiz Kalınamaz

02.06.2018 17:42

PTT A.Ş. Personelinin Maruz Kaldığı Şiddet Olaylarına Sessiz Kalınamaz

PTT A.Ş. çalışları gün içerisinde birçok insanla muhatap olmakta ve birçok alanda vatandaşa hizmet etmektedir. Yaşanan bu şaşırtıcı olaylar; PTT çalışanlarının hem mesleki gelişimini engellemekte hem de motivasyonunu düşürmektedir. Yaşanan olaylar kurumsal bütünlüğü bozarak; işbirliğini zedelemekte ve çalışma başarısını düşürmektedir.

Her geçen gün biraz daha gelişen ve büyüyen kurumda, görüyoruz ki sistematik yanlışlar yapılmaktadır. Özellikle güvenliksiz şubelerde görev yapmak durumunda kalan çalışan arkadaşlarımız gün içerisinde birçok vaka ile karşılaşmaktadırlar. Darp olayları ve soygunlar sadece bizlere ulaşan ve duyabildiğimiz olaylar olarak sınırlı kalmaktadır. Çalışan arkadaşlarımız gün içerisinde bizlere ve kamuoyuna ulaşamayan daha birçok sıkıntı, şiddet veya can güvenliğinin hiçe sayıldığı olaylara maruz kalabilmektedir. Yaşanılan olaylar ve işin boyutu toplum tarafından anlaşılmamakta ve gerekli kamuoyu oluşturulamamaktadır.

Ancak bizler Birlik Haber-Sen olarak yaşanan bu olayların farkındayız ve sessiz kalmayacağız. PTT A.Ş. çalışanlarının aşağılanmasına, hırpalanmasına, örselenmesine, değersizleştirilerek yapılan işin küçümsenmesine izin vermeyeceğiz. PTT A.Ş. personeline yönelik şiddet olaylarının arttığına dikkat çekiyor ve konunun yetkililer tarafından da anlaşılmasını bekliyoruz. PTT A.Ş. gibi büyük ve güçlü bir kurumun, çalışanlarının en başta güvenliğinden hatta can güvenliğinden sorumlu olduğu kanısındayız. İleride telafisi mümkün olmayacak sonuçların doğmaması adına yetkilerimizi bu önemli konuda çözüm üretmeye davet ediyoruz. Birlik Haber-Sen olarak her zaman PTT A.Ş. çalışanlarının yanında olduğumuzun ve bu üzücü olayların takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.