PTT A.Ş. İLE BİRLİK HABER SEN ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN KURUM İDARİ KURULUNUN RAPORU YAYINLANDI

26.02.2020 18:35

PTT A.Ş. İLE BİRLİK HABER SEN ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN KURUM İDARİ KURULUNUN RAPORU YAYINLANDI

Sendikamız Birlik Haber Sen ile PTT A.Ş. arasında 16.01.2020 tarihinde gerçekleştirilen Kurum İdari Kurul toplantısı, rapor hazırlama süreci tamamlanarak PTT A.Ş. İnsan Kaynakları Daire Başkanlığının internet sayfasının Duyurular Bölümünde ve Sendikamızın İnternet sayfası ile Birlikte Sendikamızın Sosyal Medya hesapları ve Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcılarımızın Sosyal Medya hesaplarında yayınlanmıştır.
Gerçekleştirilen Kurum İdari Kurul Toplantısında;
1 – Personel eksikliğinin tam olarak tesbit edilmesi için 5600 performans puanına bağlı kalınmadan sahada iş gücü tesbiti yapılmasına ve çıkacak sonuca göre personel eksikliğinin giderilmesi hususu yönetim kuruluna sunulacaktır.
2 – Taşeronların kadroya alınması ve bu personelin servis ve yemek hizmetlerinden yararlanması hususu Yönetim Kurulu ile müzakere edilecektir.
3 – İdari Hizmet sözleşmeli Personelin İş Güvencesini Riske eden 108. Madde yeniden düzenlenecektir.
4 – PTT A.Ş. ‘ de artık kanayan bir yara halini alan 399 sayılı KHK’ ya göre çalışan Personelin kurumda yükselmesini engelleyen, unvan yükselme sınav sonucunda sınavı kazananların İHS’ li olarak atanmaları problemine son verilmiş ve bundan sonra açılacak olan unvan yükselme sınavları hem İHS’ liler için hemde 399 sayılı KHK’ ya göre çalışan Personel için açılacaktır. Sınavı kazananların atamaları kendi statülerinde olacaktır.Hayırlı olsun… 
5 – Şef görevde yükselme sınavlarına girişte tüm ünvanlarda geçen süreler memur olarak çalışmış gibi kabul edilecektir. Hayırlı olsun
6 – Görevi esnasında kaza geçiren yada saldırı sonucu yaralanarak engelli durumuna düşen dağıtıcı personelin memuriyete geçirilmesi yönetim kuruluna sunulacaktır. Hayırlı olsun….
7 – Fazla çalışma yapılan zamanlarda ( muhteşem Cuma v.b. ) tüm personele statü ayrımı yapılmadan kurumca yemek verilecektir.
8 – Performans Sisteminin değiştirilmesi veya düzenlenmesi için bir Çalıştay gerçekleştirilecektir.
9 – Personeli ilgilendiren konularda karar verilmeden önce yetkili sendikanın da görev alıp görüş vereceği komisyonlar oluşturulacaktır.
10 – Dağıtıcılara en iyi ayakkabı ve kıyafetin verilmesi için çalışma yapılacak ve bu çalışma içerisinde yetkili sendikada görev alacaktır.
11 – İHS’ li personelin fazla çalışmalarının belirlenmesinde farklı uygulamaların engellenmesi için Muhasebe Daire Başkanlığı ve Yetkili sendika birlikte çalışma yapacaktır.
Bu maddelere benzer daha bir çok kazanım Kurum İdari Kurul Raporu içerisinde yer almaktadır.
DAHA FAZLA KAZANIM İÇİN TÜM PTT A.Ş. ÇALIŞANLARINI BİRLİK HABER SEN’ Lİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ.
YAPARSA BİRLİK HABER SEN YAPAR
KAZANIMLARIN TEK ADRESİ BİRLİK HABER SEN