PTT A.Ş. ‘DE İHS’Lİ ÇALIŞAN PERSONELE MÜJDE

04.01.2016 18:58

PTT A.Ş. ‘DE İHS’Lİ ÇALIŞAN PERSONELE MÜJDE

Bu doğrultuda özlük ve mali hakları diğer çalışanlara göre daha düşük olan İHS’li personellerin ücretlerinin düzeltilmesi yönünde PTT A.Ş ile yaptığımız 2. Dönem Kurum İdari Kurul Toplantısı ve internet sitemizde de görüleceği üzere sendikamıza müracaat eden İHS’ li çalışanların talepleri doğrultusunda 10.12.2015 tarihinde PTT A.Ş.’ ne yazdığımız talep yazımız üzerine üzerine PTT A.Ş. yönetim Kurulu  toplanmış ve taleplerimizin bir çoğuna olumlu cevap vermiştir.

Bu doğrultuda 01.01.2016 tarihinden itibaren aşağıda sıraladığımız kazanımların uygulamasına geçilmiştir.

Tüm İHS’li personellere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor. Daha fazla kazanım için siz İHS’li değerli arkadaşlarımızı büyük Birlik Haber-Sen çatısı altına davet ediyoruz.

1-  “PTT A.Ş. İdari Hizmetler Sözleşmeli Personelin Sözleşme esasları, Sözleşme ücretleri ve fazla çalışmaya ilişkin usul ve Esaslar” ın ikramiye başlıklı 9. Maddesine göre yıllık izin kullananların ikramiyelerinde kesinti yapılmazken; mazeret izni, hastalık izni, refakat izni ve iş kazası sonucu raporlu olanların ikramiyeleri kesilmekte iken; sendikamızın ve PTT A.Ş arasında yapılan kurum İdari Kurul toplantısında varılan mutabakat sonucunda 01.01.2016 tarihinden itibaren babalık izni, evlilik izni, birinci dereceden yakınlar için verilen ölüm izni,  mazeret izni, iş kazası sonucu rapor alanlarının ikramiyelerinde de artık kesinti yapılmayacaktır.

2 – İHS’li personellerden yabancı dil bilgi sınavında (YDS);

a – A düzeyinde puan alanlar asgari ücret tutarının yüzde 5 oranında yapılan ilave ödemeleri yüzde 25 ‘e

b -  B’düzeyinde puan alanlara asgari ücret tutarının yüzde 3 oranında yapılan ilave ödemeleri yüzde 15 ‘e

c – C’düzeyinde puan alanların asgari ücret tutarının yüzde 2’ si oranında olan ilave ödemeleri yüzde 10’a çıkarılmıştır.

Tüm İHS’li personele hayırlı uğurlu olsun.

3 – İstanbul  ilinde görev yapan İHS’li personellere temel ücretin yüzde 10’u oranında yapılan ilave ödeme yüzde 15’e çıkarılmış, ayrıca ünite içi faaliyet gelirleri bakımından ilk 10 içerisinde bulunan il merkezlerinde görev yapan İHS’li personele ödenen temel ücretin yüzde 5’ i oranındaki ilave ödemede o ilin ilçeleride faldalanabilecektir.

4 – FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ

Fazla çalışma ücreti olarak temel ücretin 240’a bölünmesiyle İHS’li personellere ödenen fazla çalışma ücreti;

1-  Hafta içi bir buçuk kat

2 – Hafta sonu ve resmi tatillerde 2 kat artırılmıştır.

TÜM İHSE’Lİ PERSONELLERE HAYIRLI UĞURLU OLSUN.

5 – Dağıtıcı ve başdağıtıcı aylık 110 TL olarak ödenen yemek yardımı kaldırılarak 01.01.2016 tarihinden itibaren 174.48 TL tutarında 399’lu dağıtıcılara ödenen tayin bedeli ödenmeye başlanacaktır.

TÜM İHS’Lİ DAĞITICI VE BAŞDAĞITICILARA HAYIRELI VE UĞURLU OLSUN

6 – İlk kez işe başlayan İHS’li personelin tabi tutulduğu 4 aylık deneme süresi ve İHS sözleşmesi imzalayan personele ödenmeyen “fazla çalışma ücreti” 01.01.2016 tarihinden itibaren ödenmeye başlanacaktır.

TÜM İHS’Lİ PERSONELLERE HAYIRELI VE UĞURLU OLSUN

7 – DAHA önce İHS’Lİ olup ta emekliye ayrılan personellere veya mirasçılarına ödenmeyen “emeklilik tazminatı” 01.01.2016 tarihinden itibaren emekliye ayrılan İHS’li personellere de ödenmeye başlayacaktır.

EMEKLİYE AYRILACAK İHS’Lİ PERSONELLERE VE MİRASÇILARA HAYIRLI UĞURLU OLSUN…

8 – ŞİRKETTE İHS’Lİ OLARAK GÖREV yapan Avukat, mühendis, mimar, teknik şef, şef, veznedar ve başdağıtıcıların temel ücretleri 01.01.2016 tarihinden itibaren aşağıdaki taploda görüleceği üzere artırılmıştır.

Tüm bu kazanımlar ile birlikte 101. maddenin kaldırılması, EK ödemenin tüm illerde görev yapan İHS’li çalışanlara ödenmesi ve diğer tüm özlük ve mali hakların artırılması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir.

Çalışmalarımızı kazanıma dönüştürme ve gayretimizi artırmamız yönünde pozitif desteklerinizi ve sendikamıza katılmanızı bekler sevdiklerinizle birlikte mutlu bir yıl geçirmenizi diler, YAPTIKLARIMIZIN YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATI OLDUĞUNU bir kez daha hatırlatır saygılar sunarız.

NOT : 2016 -2017 dönemini kapsayan Toplu Sözleşme kazanımlarından tüm İHS’li personeller Birlik Haber-Sen’in girişimleri nedeniyle faydalanabileceklerdir.