PTT A.Ş.’ DE BAYRAM TATİLİ

24.06.2017 12:08

PTT A.Ş.’ DE BAYRAM TATİLİ

PTT ayağında ise daha önce Cumartesi çalışma olan merkezlerde bayramın 2. ve 3. günü Asgari personel ile işin yapılması yönünde karar çıkmış ve tebliğ yayınlanmıştır ( Yayınlanan tebliğe göre 135 merkez yaklaşık 1500 çalışan ) .Yayınlanan tebliği bazı Başmüdürler yanlış anlamış yada her zamanki gibi kraldan çok kralcı olarak tüm personelin çalıştırılması için ünite içi tebliğ yayınlanmıştır.

Genel Müdürlük ile yaptığımız görüşmede bu çalışma programının daha önce personele duyurulmadığı bu nedenle personelin tatil planlaması yaptığı, uçak ve otobüs bileti aldığı rezervasyonlar yaptırdığı ve en önemlisi bu insanların zaten insan üstü bir çaba ve emek göstererek özveri ile çalıştığını ve 3 günde olsa bu tatili hak ettikleri açıkça Genel Müdür beye ve Genel Müdür Yardımcısına iletilmiş ve anlatılmıştır.

Bunun üzerine Genel Müdürlük bu akşam bir tebliğ yayınlayarak tüm PTT Merkezlerinin DEĞİL ülke genelinde 135 merkezin 2. ve 3. Gün çalıştırılması bu merkezlerde de 1 veya en fazla 2 kişinin gönüllülük esasına göre ( yaklaşık 150 kişi ) kendi rızası ile çalıştırılması yönünde tebliği düzenleyerek Başmüdürlere e-mail ve faks olarak göndermişlerdir.

Bütün bunlara rağmen personel 3 günlük tatil planını yapıp uçak bileti, otobüs biletini almış rezervasyonlarını yapmış ve tatile gidecekken bayramın 2. ve 3. günü nöbetli çalışma yapılsın tebliği hiç şık olmamış. Hiç de uygun olmamıştır.
Böyle bir çalışma daha önceden duyurulmadığından personel bayram planını daha önce yapmıştır.

Kabul edilemez bir durum olan bu uygulamadan PTT’nin bir an önce vaz geçip personelin ( 150 kişide olsa ) bayram iznini kullandırmasını önemle talep ediyoruz. Kaldıki bu personel bu güne kadar göstermiş olduğu özverili çalışma ile bunu fazlası ile hak etmiştir.