Nevruz Barışın, Kardeşliğin Ve Hoşgörünün Sembolüdür

21.03.2020 18:59

Nevruz Barışın, Kardeşliğin Ve Hoşgörünün Sembolüdür

Dini ve milli bayramların kaynaştırıcı etkisi olduğu gibi, evrensel bayramlar da milletlerin aynı konu etrafından birlikte olmasını sağlar. Nevruz Bayramı, baharın gelmesini kutlayan milletlerin ortak bayramıdır. Nevruz; doğanın uyanışı, baharın gelmesini kutlamak için gerçekleştirilen bir eylemdir.

Her bayram ismiyle anıldığı anlamının yanı sıra kapsadığı millet veya toplumlar açısından da özel anlamlar içerir. Nevruz Bayramı’nın, birlik ve beraberliğimizin yeniden perçinlenmesine, kardeşliğimizi bütün unsurlarımızla yeniden fark etmeye vesile olmasını diliyoruz. Yıllarca bir ve beraber yaşamış insanlarımızın ayrıştırıcı konularla birbirinden uzaklaştırılması yerine, aynı duygu etrafında bir araya gelmesi için var olan sebepleri güçlendirmek ve yenilerini eklemek gerekir.

Yeni ve güzel başlangıçların, sevinç ve neşeyle kutlandığı gün olan Nevruz'un, aramızdaki sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendirmesini, kalıcı hale getirmesini diliyor, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olan Nevruz'un, daha güzel günlerin başlangıcı olmasını istiyoruz.

Nevruz'la birlikte yeni ve umut dolu günlerin geleceğine yürekten inanıyoruz.