Memur-Sen’in Kararlı Büyümesi, Rakiplerinin Önlenemez Erimesi Devam Ediyor

06.07.2017 11:12

Memur-Sen’in Kararlı Büyümesi, Rakiplerinin Önlenemez Erimesi Devam Ediyor

Kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonlarının 2017 yılı üye sayılarına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yayımlanan tebliğe göre, Memur-Sen 997 bin 89 üye sayısıyla rakipleriyle arasındaki farkı açarak liderliğini ve kamu görevlileri sendikacılığındaki rakipsizliğini sürdürdü. 1 Milyonu bulan üye sayısıyla Memur-Sen, Türkiye’nin sendikal tarihinde ve sendikal zemininde 1 Milyon üye sayısını bulan ilk emek örgütü olmak sıfatını taşımaya hazırlanıyor. 

Her 100 sendika üyesi kamu görevlisinden 60’ı Memur-Sen üyesi

Söz konusu Tebliğe göre, sendika üyesi 1 Milyon 694 Bin 323 kamu görevlisinin %59,19’u Memur-Sen’e bağlı sendikalara üyedir. 2016 yılında sendika üyesi kamu görevlilerinin %54,51’i Memur-Sen’e bağlı sendikaların üyesiydi. Memur-Sen bu yıl, sendika üyesi kamu görevlilerinden Memur-Sen’e üye olanların oranını 5 puanın üzerinde artırmış ve geçen yıla göre de üye sayısını 41 Bin 57 kişi (%4.2) artırmıştır. İkinci ve üçüncü sıradaki konfederasyonlar ise toplamda 78 Bin 636 üye kaybetmiş ve %12.2 oranında küçülmüştür. Bu çerçevede, sendika üye sayılarına ilişkin tebliğ, Memur-Sen kararlı büyümesini, rakiplerinin de önlenemez erimesini de tescil etmektedir. 

Kamu görevlilerimizin Memur-Sen’e yönelik teveccühlerinin ve Memur-Sen’e rakip olmaya uğraşan yapıları terk etmesinin nedeni, Memur-Sen’in sendikacılık anlayışı ve kamu görevlilerine yönelik kazanımları, toplu sözleşme başta olmak üzere kamu görevlilerinin haklarını artırma, hukukunu koruma noktasında bütün zeminlerde gösterdiği hassasiyet ve elde ettiği başarıdır.  

Kamu Görevlilerinin Beklentileriyle, Milletin Hassasiyetleriyle Uyumlu Sendikacılık

Kamu görevlilerinin beklentileri ve talepleriyle, milletimizin hasletleri ve hassasiyetleriyle uyumlu sendikal bakış, çalışmalar ve çabalar, ülke sorunlarına yönelik çözüm odaklı yaklaşımlar Memur-Sen’in ve bağlı sendikalarının kamu görevlileri sendikacılığında marka olmasına ve rakipsiz kalmasına kapı aralamıştır. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sendika üye sayılarına ilişkin tebliğine göre, kamu görevlileri sendikacılığı alanındaki on bir hizmet kolunun tamamında da Memur-Sen’e bağlı sendikalar rakiplerine açık ara fark atarak en çok üyeye sahip-yetkili sendika konumundadır. 

Hedef; En Büyük Olma Hazzını Yaşamak Değil Sendikacılığı Hakkıyla Yapmak  

 Kamu görevlilerinin Memur-Sen’in sendikacılık noktasındaki duruşuna, sivil toplum örgütü kimliğiyle yürüttüğü çalışmalara hem konfederasyon hem de sendika düzeyinde verdiği bu destek; Memur-Sen ve bağlı sendikaları açısından, “en büyük olma hazzını” yaşama fırsatı olarak değil “ en iyiyi, en doğruyu, en güzeli yapma hedefiyle sendikacılığın hakkını verme imkanı” hükmündedir. 

 Bu itibarla, güvenleriyle gücümüze güç katan,  üyelikleriyle örgütlülük noktasında kararlı tavır ortaya koyan kamu görevlilerine şükranlarımızı arz ediyor, akademik hizmet sendikacılığı yaklaşımından taviz vermeden, duruş sendikacılığıyla sendikacılığın itibarını, kuruş sendikacılığının hakkını vererek kamu görevlilerinin mali ve sosyal imkanlarını, kamu görevlilerinin çalışma şartlarının insan onuruna uygun hale getirecek kazanımları artırmaya devam edeceğimize söz veriyoruz. 

Memur-Sen’in soylu mücadelesine değer katan ve üye sayısının 1 Milyonu bulmasını sağlayan Konfederasyonumuzun ve sendikalarımızın genel merkez yönetimlerinin, şube ve il yönetimlerinin, ilçe ve işyeri temsilcilerinin, komisyonlarımızın sendikal öncülerine, üyelerine ve her birinin ailelerine akıttıkları ter, ayırdıkları zaman, gösterdikleri fedakarlık ve sahip oldukları basiret ve vazgeçmedikleri feraset için ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. 

Toplu Sözleşme İçin Büyük İmkan; Kararlı Bünye ve 1 Milyon Üye

4. Dönem Toplu Sözleşmenin gerçekleştirileceği 2017 yılında sendika üyesi kamu görevlilerinin %60’ının sorumluğunu doğrudan üstlenmek anlamına gelen 1 milyona bulan üye sayımız, toplu sözleşmeye hazırlık çalışmalarındaki motivasyonumuzu ve toplu sözleşme masasında gücümüzü artıracaktır. Yeni kazanımların elde edilmesi, kazanılmış hakların korunması, iş güvencesine yönelik olumsuz cümlelerin son bulması noktasında önemli bir zemin olacak olan 4. Dönem Toplu Sözleşmenin arafesinde olduğumuz bu süreçte, Resmi Gazete’de yayımlanan üye sayıları, rakip sendikaların yetkili oldukları dönemde pazarlık masasından eli boş döndükleri dönemin açığını kapatmak noktasında üyemiz ya da değil bütün kamu görevlilerinin Memur-Sen’e olan güvenini ve Memur-Sen’den bu noktadaki beklentilerini de tescillemektedir. Bu vesileyle, 4. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin kamu görevlilerinin yeni hakları, hak ektikleri mali imkanlara ve çalışma şartlarına sahip olmasını sağlayacak bir içerikle sonuçlanması noktasındaki çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü de deklare ediyoruz. 

Üyemiz, Ülkemiz, Milletimiz ve Medeniyetimiz İçin Çalışmaya Devam

Üyesinin, ülkesinin, milletinin sorunlarına çözüm bulmaya, beklentilerini karşılamaya, hedeflerini gerçekleştirmeye paydaş olmaya odaklı yerli, milli sendikacılık anlayışımız, dünyanın farklı kıtalarında ve ülkelerindeki sendikalarla iş ve güç birliği yapmaya odaklı evrensel sendikal bakışımızla insana ve insanlığa dair her konunun öznesi, tarafı olmaya devam edeceğiz. Soylu mücadelemizin, emeği değerli kılma, ekmeği artırma çabalarımızın karşılığını bihakkın almak noktasında kutlu yürüyüşümüze omuz veren büyük Memur-Sen ailesinin üye olmak noktasındaki kararlılık gösterenlere, bu yıl ailemize katılma kararı verenlere, 81 ilde teşkilatımızın bütün birimlerine öncülük eden sendikal öncülere, genel merkez yöneticisi olarak Memur-Sen’in sendikal mücadelesine yön veren emek mücadelesi liderlerine, yeni ufuklar ve kararlı yarınlar” hedefimize katkılarından ve yeni zaferlere, rekorlara imza atma kararlıklarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz. 

En yakın rakibine üye sayısı bakımından 601 Bin 839, kalite noktasında rakamlarla açıklanamaz fark atan Memur-Sen gerçeğini tarihe kaydeden mücadelemizin, alın terimizin çalışma hayatına, ülkemize, milletimize ve mazlumlara  dönük hayırlı sonuçlar üreteceğine olan inancımızı artıran 1 Milyon üyeli Memur-Sen,  kamu görevlilerinin hukukunu ve haklarını, milletimizin egemenliğini, ülkemizin demokrasisini ve bağımsızlığını her türlü riske, tehdide ve ihanete karşı korumaya kararlı olacaktır. 
 

Resmi Gazete'de yayımlanan üye sayılarını görmek için tıklayınız