MEMUR-SEN TÜZÜK TADİL KONGRESİ

01.08.2015 20:31

MEMUR-SEN TÜZÜK TADİL KONGRESİ

MEMUR-SEN TÜZÜK TADİL KONGRESİ YAPILDI

 

Memur-Sen Tüzük Tadil Kongresi, Başkent Öğretmenevi’nde toplandı. Memur-Sen Genel Sekreteri Günay Kaya’nın açılış konuşmasıyla başlayan kogrede, daha sonra verilen önerge doğrultusunda divan oluşturuldu. Divan Başkanı Halit Ortaköy, Tüzük Tadil Komisyonu için verilen önergeyi delegelerin oyuna sundu. Önergenin kabul edilmesiyle oluşturulan komisyon, çalışmalarına başlarken, kongre Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’nun konuşmasıyla devam etti.

 

DEMOKRASİNİN CUMHURLA BULUŞMASINI ÖNEMSİYORUZ

 

Açılışta konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Cumhuriyetle demokrasinin ayrı ayrı tartışılmaya devam ettiğini, kendilerinin cumhuriyetin demokratik cumhuriye olmasını, demokrasinin de cumhurla buluşmasını önemseyen en büyük sivil toplum örgütü olduklarını söyledi. Gündoğdu, Cumhuriyetin kurulmasından bu yana ebediyete intikal etmiş bütün şehitleri rahmet ve minnetle andı.

 

Memur-Sen’e bağlı sendikaların 11 hizmet kolundan 10 tanesinde yetkili olduğunu söyleyen Ahmet Gündoğdu, “Nazar boncuğu olarak bir sendikamız dışında bütün hizmet kollarında yetkiliyiz. Emeği geçen herkese, siz dava arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu yıl, 11 hizmet kolunun tamamında yetkili olmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Başkasının gölgesinde duranların gölgesi olmaz. Silivri’nin, İmralı’nın gölgesinde olanların gölgesi olmaz. Memur-Sen, kimsenin gölgesinde durmaz. Memur-Sen, kendi misyonu ve değerleri uğruna sendikacılık yapar.

 

Toplu sözleşmenin diğer konfederasyonların referandumda karşı çalışmasına, yasa hazırlığı sürecinde de çalışmalara katılmamalarına karşın elde edildiğini söyleyen Gündoğdu, toplu sözleşmenin elde edilmesinden sonra da hükümetin bazı bakanları ve bürokrasinin direnciyle karşılaştıklarını kaydetti. Memurun maaşını belirleyen Bakanlar Kurulu’nun bazı üyelerinin bu yetkiyi toplu sözleşme masasına devretmeyi hazmedemediğini belirten Gündoğdu, demokrasinin hazmetme ve kabullenme sanatı olduğunu ifade etti. Toplu sözleşme sürecinin henüz bitmediğini söyleyen Gündoğdu, toplu sözleşmede imza altına alınan bazı hususların yasal alt yapısını sağlamak için Kamu Danışma Kurulu’nda, çözümleneceğini kaydetti.

 

BELEDİYE SÖZLEŞMELİLERİNİN KADROLU OLMASI, MEMUR-SEN’İN BAŞARISI

  

Belediyelerdeki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinin Memur-Sen’in bir başarısı olduğunu ifade eden Gündoğdu, TRT, Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi kurumlardaki sözleşmelilerin kadrolu olması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.Promosyonların tamamının çalışana verilmesini sağlayanın, ek ödemeleri başlatanın, 4-C’lilerin çalışma sürelerinin 11 ay 28 güne çıkarılmasını sağlayanın ve 4+4+4 Eğitim Sistemine geçiş’in Memur-Sen’in başarısı olduğunu söyleyen Gündoğdu, bu başarıda emeği geçen Memur-Sen ailesinin bütün mensuplarına teşekkür etti.

 

TÜZÜK TADİL KONGRESİ

 

Tüzük Tadil Kongresi’nin yasanın değişmesiyle gündeme geldiğini söyleyen Ahmet Gündoğdu, yasanın geç çıkmasını eleştiren bir konfederasyon olarak, tüzük değiştirmek için genel kurul süresini beklemenin şık olmadığını düşündüklerini ifade etti. Sendikal yapıda bazı ünvan ve tanımlarda sıkıntı olduğunu söyleyen Gündoğdu, görev ünvanlarının yeniden düzenlenmesini düşündüklerini kaydetti. Genel Kurul süresinin 4 yıla çıkarılmasını delegelerin kabul etmesi halinde buna uyacaklarını, kabul edilmemesi halinde yollarına devam edeceklerini kaydetti. Uluslar arası örgüt kurma hakkıyla Gençlik Komisyonu oluşturulmasının da gündemlerinde olduğunu belirten Gündoğdu, ITUC ve ETUC’a müracaatlarının, buradan Brüksel’e gidenlerin klavuzluğunda gerçekleşmediğini söyleyen Gündoğdu, uluslarası örgüt kurma ve üye olma hakkının kabul edilmesiyle bu engeli de aşacaklarını ifade etti.

 

Memur-Sen’in, Van Depremi sonrası başlattığı yardım kampanyası, Myanmar’daki Müslümanların katliamını duyurmak için gerçekleştirdiği etkinlik ve başlattığı yardım kampanyasının yanı sıra Samsun’daki selzedelerin yardımına koştuklarını belirten Gündoğdu, bir bütün olarak Memur-Sen’in her kademesenin seferber olduğunu kaydetti. Bangladeş’te Mehmet Akif İnan adına bir yetimhane yapacaklarını söyleyen Gündoğdu, oradaki Müslümanların ve yetimlerin yardımına koşmanın savundukları değerlerin bir gereği olduğunu belirtti.

 

Daha sonra Tüzük Tadil Komisyonu tarafından yenilenen Memur-Sen'in tüzüğü oy çokluğuyla kabul edildi.

 

 

 

Divan:

Başkan       : Halit Ortaköy

Bşk. Vekili  : Durali Baki

Bşk. Vekili  : Numan Şeker

Üye           : Feyat Asya

Üye           : Kadriye Gülseren

Üye           : Ayfer Yılmaz

Üye           : Gökşin Şenol




İLGİLİ FOTOĞRAFLAR