Memur-Sen Sosyal Medyada Gündemi Belirledi

09.07.2018 10:41

Memur-Sen Sosyal Medyada Gündemi Belirledi

Sözleşmeli memurların problemlerini ve beklentilerini ifade etmek için Memur-Sen Konfederasyonu’nun öncülüğünde tüm bağlı sendikaların başlattığı sosyal medya çalışması kapsamında kısa sürede yüzbinlerce tweet atıldı. Twitter’da başlatılan #SözleşmeliÇözümBekliyor başlığı, tüm kamu görevlilerinin desteği ile kısa sürede Türkiye gündeminin üst sıralarında yer aldı. 
Yüzbinlerce tweetin atıldığı çalışmada öncelikli talep sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ve iş güvencesinin sağlanmasıydı. Sözleşmeli memurların kısa sürede Türkiye gündeminin üst sıralarına taşıdığı #SözleşmeliÇözümBekliyor hashtagiyle sözleşmeli personelin tayin hakları eşitlenmesi, sözleşmelilerin kadrolular gibi görevde yükselebilmesi, sözleşmelilerin de unvan değişikliğine hak kazanması, sözleşmeli personelin de harcırah ve tazminat alabilmesi, eşit unvana eşit sözleşme ücreti verilmesi, sözleşmelilerin de kadrolular gibi sosyal yardımlardan faydalanabilmeli, sözleşmelilerin farklı yargılamaya tabi tutulmaması istendi, çözüm beklentisi dile getirildi.
Memur-Sen ve bağlı sendikaların yürttüğü sosyal medya çalışmasına toplumun her kesiminden destek geldi. İşte kısa sürede yüzbinlerce tweetin atıldığı hashtag çalışmasında öne çıkan paylaşımlar.