MEMUR-SEN KADINLAR KOMİSYONUNDAN KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

06.04.2016 16:18

MEMUR-SEN KADINLAR KOMİSYONUNDAN KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

Memur-Sen Kadınlar  Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na söylediği sözleri kınadı.

                       

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Grup Toplantıs’nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında sarf ettiği sözlere Memur-Sen Kadınlar  Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, tepki gösterdi. Öçal, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Sema Ramazanoğlu ile ilgili sarf ettiği terbiye sınırlarını aşan sözlerini  Memur-Sen Kadınlar  Komisyonu  olarak şiddetle ve esefle kınıyoruz” dedi.  

“Sayın Sema Ramazanoğlu’nun şahsında bütün kadınlara yönelik iğrenç çağrışımlarla yüklü bu çirkin sözlerin muhatabının bir kadın olması bu saldırının doğrudan doğruya kadınlığı hedef aldığını gösterir” diyen Öçal, “Terbiye, ahlak ve edep sınırlarını aşan hakaret ve tahrik dolu cümlelerin bu ülkenin kadınlarını derinden yaraladığını  kamuoyunun vicdanına sunuyoruz” şeklinde konuştu.

SİYASİ TARİHE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇTİ

Öçal, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bütün kadim medeniyetlerde olduğu gibi bizim medeniyetimizde kadın iffetine ve onuruna yapılan saldırıyı en ağır suç ve ahlaksızlık kabul eder. Değerlerimiz açısından bakıldığında kadın hayatın kendisidir ve onun saygınlığının korunması toplumun devamlılığı adına önem arz etmektedir. Her fırsatta demokrasiden, kadın haklarından ve kurucu parti olmaktan dem vuran CHP Genel Başkanının bu müstekreh sözleri, Meclisi, kadını, kadınlığı ve kurucusu olduğunu iddia ettiği devleti hedef almıştır. Kemal Kılıçdaroğlu topluma ahlak dersi vermeye kalkarken bu milletin bütün kadınlarının ar, namus ve haysiyetiyle oynamış kadını değersizleştiren ve aşağılayan iğrenç cümlelerle siyasi tarihe kara bir leke olarak düşmüştür.”

Hem özel hayatta hem iş hayatında bahse konu olan sözlerin dava konusu olup kişilik haklarına saldırı kapsamında önce disiplin ardından işten atılma sebebi sayıldığını hatırlatan Öçal, “Bu kapsamda  milletin iradesini yansıtan meclisin en kısa sürede idari soruşturma açarak gerekeni ivedilikle yapmasını bekliyoruz. Kılıçdaroğlu'nun sözlerine en başta ailesinin ve mensubu bulunduğu CHP’li kadınların tepki koyması gerekmektedir. Koyacakları bu tepki aynı zamanda bunların kadın hakları konusundaki samimiyetlerinin de göstergesi olacaktır” dedi.  

KILIÇDAROĞLU, BÜTÜN KADINLARDAN ÖZÜR DİLEMELİ

Kılıçdaroğlu'nu özür dilemeye davet eden Öçal, “Meclis milletimizin demokratik olarak temsil edildiği en yüce makamdır. Dolayısıyla bu hakaret milleti, Meclisi ve demokratik süreçleri hedef almaktadır. Meclis çatısı altında milletvekili sıfatıyla yer alan bir parti başkanının sarf ettiği bu iğrenç sözler Yüce Meclisin saygınlığına yakışmamaktadır. Bizler Memur-Sen Kadınlar Komisyonu olarak Kılıçdaroğlu’nun öncelikle Sayın Bakan olmak üzere toplumdaki bütün kadınlardan özür dilemesini, başta CHP ve tüm siyasi partilerin milletvekillerinin ve CHP’ye oy vermiş tüm kadınların tepkilerini sert bir dille ifade etmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.